Vesti Igrišta, BiH - Uskoro otvaranje obnovljenog ski centra iznad Vlasenice

Igrišta, BiH - Uskoro otvaranje obnovljenog ski centra iznad Vlasenice

Vlasenica, BIH | 11.12.2023. | RTRS
Igrista plan

Uskoro bi trebalo da bude otvoren ski centar Igrišta, koji će biti okosnica razvoja za opštinu Vlasenica, regiju i celu Republiku Srpsku. Na ovom skijalištu koje se nalaz na putu Vlasenica-Han Pijesak, više od 90% infrastrukturnih radova je završeno. Izgrađene su nove trafostanice, ski staze, nova šestosedna žičara, vodosnabdevanje. Ostalo je još da se završi izgradnju akumulacije za osnežavanje.

Objekti koji su planirani da budu otvoreni ove sezone su u završnoj fazi, poput ski-bifea, izgradnje upravne zgrade, parkinga, sistema za veštačko osnježavanje, tjubing i pokretna traka za ski-poligon, dužine 620 metara.

Ovo je izjavio direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić i dodao da će se veliki broj takmičenja prebaciti na Igrišta, s ciljem promocije ovog ski centra.

Ski-centar Igrišta, koji se nalazi uz magistralni put Vlasenica – Han Pjesak, izgrađen je za vrijeme Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine kao pomoćni ski-centar. Nadmorska visina malog Igrišta je 1.331 metara, dok je najviši vrh velikog Igrišta 1.405 metara.

Vlada Republike Srpske je 2022. godine donela odluku kojom se ovaj centar dodjeljuje Olimpijskom centru Јahorina na 30 godina bez naknade.

Skijaški centar Igrišta imaće tri staze koje će biti osvijetljene za noćno skijanje. Dužina ski-staza je 4.750 metara, šestosed žičara je dužine 820 metara i ima kapacitet do 3.500 skijaša na čas, dve pokretne trake dužine po 150 metara Uz sve zimske aktivnosti na skijalištu, planirani su i ljetni sadržaji.

   Izvor: RTRS   Foto: screenshot Nacrt RP Igrista

Komentari