Vesti I pored krize, na skijanje ide više Hrvata nego prošle godinme

I pored krize, na skijanje ide više Hrvata nego prošle godinme

Hrvatska | 14.10.2012. | index.hr
croatia skiing

Prodaja skijaških aranžmana u turističkim agencijama, članicama Udruženja hrvatskih putničkih agencija (UHPA), beleži rast u odnosu na 2011. godinu. Najpopularnija su skijališta u Austriji i Italiji, a povećan je interes za BiH, Sloveniju i mladima atraktivnu Francusku.

Rezultati istraživanja koje je UHPA sprovela na primerenom uzorku vodećih domaćih turističkih agencija koje u svojoj ponudi imaju skijaške aranžmane, pokazala je da Hrvati najviše idu na skijanje u terminu zimskih školskih praznika. Podsetimo, tada su i cene skijanja najviše.

"Buking skijaških aranžmana je u punom jeku jer se tradicionalni i istinski ljubitelji zimskih radosti ne odriču kvalitetno provedenog vremena u krugu porodice i prijatelja na snegu, pa se skijanje planira u okviru porodičnog budžeta mesecima unapred. Takođe, kapaciteti za tradicionalnu hrvatsku skijašku nedelju u januaru su ograničeni pa last minute ponude najčešće nema.

Najtraženije destinacije su Kronplatz (Italija), Obertauern, Nassfeld, Sillian i Schladming (Austrija), Kranjska gora, Golte i Rogla (Slovenija), i Val Thorens (Francuska). Ove godine iznenađuje i porast prodaje skijaških aranžmana za Bosnu i Hercegovinu, dok su mladima i ove godine zanimljivi skijaški aranžmani za Francusku, i to ponajviše u martu.

Cijene aranžmana su na nivou prošlogodišnjih ili malo više, a kao sredstvo plaćanja se najviše koriste kreditne kartice uz odloženu otplatu, pa čak i na 12 rata!


      Izvor:  H.A.  Index.hr


Komentari