Vesti Gusinje - Stigle poklon skije iz Njujorka

Gusinje - Stigle poklon skije iz Njujorka

Gusinje | 04.07.2011. | Pobjeda
gusinje04072011

Predstavnici Fondacije „Gusinje“ iz Njujorka juče su sportskom društvu „Trojan“ poklonili su 22 para skija sa potrebnom skijaškom opremom.

Koordinator Fondacije ,,Gusinje“ iz Njujorka, Sulejman Đombalić kazaje da je na inicijativu bivšeg sportiste iz Gusinja Džavida Kastrata, koji sa porodicom preko 40 godina živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, sakupljeno 22 para skija i druge opreme za potrebe gusinjskog sportskog društva, kako bi skijaški sport ponovo zaživio u ovom kraju.

- Mi smo do sada našem zavičaju pokolnili oko 300.000 dolara za izgradnju komunalne infrastrukture, za obrazovanje i u ostale svrhe. Sada realizujemo dva projekta u partnerstvu sa opštinom Plav. U pitanju je rekonstrukcija zgrade Mjesne zajednice u Gusinju i obezbjeđivanje ograde objekta Doma kulture, gdje smo uložili oko 100.000 dolara – rekao je Đombalić.

Pokon je uručio Džavid Kastrat, a predsjednik sportskog društva „Trojan“ profesor Ismet Brdakić zahvalio se u ime gusinjskih sportista. Brdakić je istakao da je skijanje popularno u ovom kraju i izrazio nadu da će gusinjski talenti postizati dobre rezultate u skijaškim disciplinama.

 

Izvor: Pobjeda.co.me

Komentari