Vesti Grass ski FIS Svetski kup skijanja na travi

Grass ski FIS Svetski kup skijanja na travi

| 21.07.2012. | fis-ski.com
actu59962012

Završena je prva polovina Grass ski FIS svetskog kupa takmičenjem u Klinek-Predklasteri u Češkoj 7. i 8. jula 2012.  gde su vožene trke slaloma i veleslaloma. Druga faza takmičenja se nastavlja 10. - 12. avgusta 2012. u San Sicario u Italiji sa super - G i veleslalom trkama.

Juniorsko Grass ski FIS Svetsko prvenstvo će se održati od 25. do 29. jula u mestu Burbach u Nemačkoj (severozapadno od Frankfurta).

Trenutno, vodeći na tabeli FIS Svetskog kupa je Čeh Jan Nemec ispred Italijana Edoardo Frau i Austrijanca Michael Stocker. Jan Nemec dominira Grass ski Svetskim kupom još od 2009. ali ga konkurencija ove sezone sve vieše stavlja pred izazov i sve mi je bliža.
Biće uzbudljiva i druga polovina Svetskog kupa u ženskoj konkurenciji gde Ingrid Hirschhofer iz Austrije i 23 godina mlađa Illaria Sommervilla iz Italije vode mrtvu trku. Obe imaju osvojena po dva prva i dva druga mesta na.

Do sada su održana tri takmičenja Grass ski Svetskog kupa su u mestima Cattinara - Trieste (ITA), Marbachegg (SUI) i pomenuto u Klinek-Predklasteri (CYZE). Nakon sledećeg takmičenja u  San Sicario (ITA), turneja se seli na Bliski istok u mesto Dizin u Iranu. Na kraju sledi Finale Svetskog kupa u austrijskom mestu Rettenbach 01. i 02. septembra 2012.

Galerija slika

Komentari