Vesti Garmiš - Prva pobeda Tine Vajrater u Svetskom kupu

Garmiš - Prva pobeda Tine Vajrater u Svetskom kupu

Garmisch-Partenkirchen, GER | 01.03.2013. | B92
garmismart2013

Tina Vajrater iz Lihtenštajna došla je do prve pobede u Svetskom kupu, pošto je slavila na petom superveleslalomu sezone u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu. Vajraterova je do prvenca došla u vremenu od 1:19.82 minuta, sa 12 stotinki prednosti u odnosu na Amerikanku Džuliju Mankuzo i Tinu Maze iz Slovenije, koje su podelili drugo mesto.

Prvi superveleslalom u Garmišu menja odložen iz Val d’Izera, a Vajraterova je bila treća na stazi i odskijala je ubedljivo najbolju trku karijere.

Nijedna skijašica od onih koje su sledile nije uspela da je nadmaši, pa je Tina nastavila stopama svojih roditelja. Njen otac Harti Vajrater je trijumfovao na šest trka Svetskog kupa, dok je njena majka Hani Vencel imala 33 trijumfa, i dva puta je osvojila veliki Kristalni globus, uz pet malih.

Iza Vajrterove, Mankuzo i Maze, koja je još prošle nedelje obezbedila titulu u generalnom plasmanu Svetskog kupa, sledile su Austrijanke Ana Feninger i Nikol Hosp, Karolina Ruis Kastiljo iz Španije i Francuskinja Marion Rolan. Prvih deset kompletirale su Austrijanka Nikol Šmidhofer, Lien Smit iz Sjedinjenih Država i domaća skijašica Viktorija Rebensburg.

Maze sada u generalnom plasmanu ima 1.924 boda, a prate je Nemica Marija Hefl-Riš sa 910 i Feningerova, koja je sakupila 910. U poretku superveleslaloma, Slovenka ima 370 bodova, 65 više od Mankuzo.

Takmičenje u Garmiš-Partenkirhenu se nastavlja u subotu, kada je na programu spust, dok je za nedelju zakazan još jedan superveleslalom.

Komentari