Vesti Gangwon YOG 2024 - IV Zimske Olimpijske Igde mladih, 7 sportista iz Srbije

Gangwon YOG 2024 - IV Zimske Olimpijske Igde mladih, 7 sportista iz Srbije

| 05.01.2024. | OKS.ORG.RS
Gangwon 2024 2

Srbiju će na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Gangvonu predstavljati sedmoro sportista, odlučeno je na poslednjoj sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije održanoj 26.12.2023. godine.

IV Zimske olimpijske igre mladih u Gangwon-u će se održati od 19. januara do 01. februara 2024. godine u ovoj pokrajini Republike Koreja. Mesta takmičenja su četiri lokacije u provinciji Gangvon - Pjongčang, Gangneng, Jeongson i Hoengson. Na programu je 7 sportova sa 15 disciplina, a biće dodeljena 81 medalja.

Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati sedmoro sportista u pet sportova, i to u kros-kantriju, skeletonu, brzom klizanju, biatlonu i alpskom skijanju, navode iz OKS.


Luka Jašić
će nastupiti u brzom klizanju na kratkim stazama na deonicama 500m, 1000m i 1500m. Aleksa Lalić će se takmičiti u dve discipline alpskog skijanja, slalomu i veleslalomu, a naš predstavnik u nordijskom skijanju Andrija Tošić će se nadmetati u sprintu i na 7,5km classic. Hanna Jelena Braun će se takmičiti u biatlonu u disciplinama sprint 6km i pojedinačno 10km, dok će se biatlonac Abdulkerim Hodžić nadmetati u sprintu 7,5km i pojedinačno 12,5km. Bogdan Despotović i Lazar Mikić će nastupiti u skeletonu pojedinačno.

Na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Gangvonu, ispred Tima Srbija, nosioci zastave biće brzi klizač Luka Jašić i naša predstavnica u biatlonu Hanna Jelena Braun.

Zimske olimpijske igre mladih (YOG) su jedinstven i uzbudljiv događaj za mlade sportiste (15–18 godina) iz celog sveta. Gangwon 2024. je prvi zimski YOG koji će se održati u Aziji, pružiće platformu mladim sportistima da pokažu svoje veštine i takmiče se u zimskim sportovima protiv svojih vršnjaka na međunarodnoj sceni. Igre, koje će biti potpuno rodno izbalansirane, ponudiće niz kulturnih i obrazovnih aktivnosti, pružajući dobro zaokruženo iskustvo za učesnike.

 

Galerija slika

Komentari