Vesti FIS Rollerski Svetski kup 2012.

FIS Rollerski Svetski kup 2012.

Oroslavlje, Hrvatska | 19.06.2012. | adventure-sport.net
RollerskiOroslavjevivianadruidi

Ovogodišnje izdanje FIS Rollerski Svetskog kupa započelo je 16. i 17 juna 2012. u Oroslavlju u Hrvatskoj.

U subotu je održana brdska trka dužine 10 km u Stubičkim Toplicama, na stazi Pila-Sljeme. Nastupilo je sedam reprezentacija (Rusija, Italija, Nemačka, Švedska, Poljska, Slovenija i Hrvatska). Skijaše na rolkama je dočekalo sunčano i toplo vreme i dosta teška staza koju su najbrži seniori prošli za 32,5 minute.

U konkurenciji seniora pobedio je Sergio Bonaldi (ITA). Drugi je bio Andreas Svanego (SWE), a treći Simone Paredi (ITA). Kod seniorki najbrža je bila Hanna Seppas (SWE), a do nje na postolju su stajale još i drugoplasirana Ksenia Konohova (RUS) i Marika Sundin (SWE).

U nedjelju je održana sprint trka u centru Oroslavja na već dobro poznatoj 180 metara dugoj stazi. Takmičarima sigurno nije bilo lako na temperaturi blizu 30°C. Stazu u centru Oroslavja većina već dobro poznaje, pa nije bilo nikakvih problema u kvalifikacijama, a zatim i u finalnim trkama.

Kod seniorki su dominirale Ruskinje koje su osvojile prva tri mesta. Anastasia Voronina je bila u finalu bolja od Elene Rodine, dok je Ksenia Konohova u borbi za treće mesto bila bolja od Nine Broznić iz Hrvatske koja je tako ostala bez medalje. Prvo mesto u konkurenciji seniora osvoio je Emanuele Sbabo (ITA) koji je u finalu bio brži od Evgenyja Abdurakhmanova (RUS). Treće mesto je osvojio Alessio Berlanda (ITA).

Podelom medalja i kratkom ceremonijom zatvaranja završena je ovogodišnja trka FIS Rollerski Svetskog kupa u Hrvatskom zagorju.

Sledeće trke Roller ski Svetskog kupa održavaju se:
 - 06. - 08. jula 2012. u nemačkom Markkleebergu
 - 20. - 22. jula 2012. u nemačkom Bad Peterstalu
 - 24. - 26. avgusta 2012. u grčkom Tripoliju
 - 14. - 16. septembra 2012. u italijanskim mestima Toblach/Dobbıaco

 

Galerija slika

Komentari