Vesti FIS objavio kandidate za Svetska prvenstva 2023.

FIS objavio kandidate za Svetska prvenstva 2023.

| 04.05.2017. | fis-ski
54536sp

Međunarodna skijaška federacija je objavila prijem ukupno četiri aplikacije za kandidaturu za organizaciju FIS Svetskog prvenstva 2023. u nordijskom i alpskom skijanju. Do isteka roka 1. maja 2017. godine, dostavljene su sledeće kandidature:

Dva zahteva za FIS Svetsko prvenstvo u nordijskim disciplinama 2023. koje su podneli:
 - Planica (SLO) i
 - Trondheim (NOR)

Dva zahteva za FIS Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju 2023. koje su podneli:
 - Courchevel-Meribel (FRA) i
 - Saalbach-Hinterglemm (AUT)

"Fis je zadovoljna interesovanjem za organizaciju naših vodećih takmičenja. Sva četiri kandidata imaju veliko organizacione iskustvo u takmičenjima na najvišim nivoima i očekujemo da njihove ponude za FIS Svetska prvenstva u 2023. budu izuzetne i veoma raznovrsne" prokomentarisao je Predsednik FIS-a Gian Franco Kasper.

Prvi brifing sa kandidatima će se održati tokom FIS Kalendarske konferencije u Portorožu (SLO), u poslednjoj nedelji maja. Njihov detaljni koncept za projekat trebalo bi da dostave do 1. septembra 2017, na osnovu određenog FIS Upitnika, koji sadrži detalje kao što su planovi za sportske organizacije, mesto i objekati, nasleđa, radna snaga i volonteri, održivost i zaštita životne sredine, smeštaj, prevoz, bezbednost, komercijalna prava i marketing, medijske usluge, komunikacije i promocije, ceremonije, ski festival, pravni aspekti, organizacionu i finansijsku strukturu.

Članovi grupe FIS Inspekcije na čelu sa FIS Generalnim sekretarem Sarah Lewis će zajedno sa kandidatom u ovoj fazi od 1. maja do 30. septembra 2017. detaljno pregledati projekat. Nakon toga je sastanak sa svakom od kandidata će se održati na sastancima FIS Tehničkog komiteta početkom oktobra u Cirihu (SUI), nakon čega će svaki kandidat finalizovait svoj koncept za FIS Svetskom prvenstvo.

Izbor domaćina Svetskih prvenstava 2023. će biti na FIS Koncilu koj će se održati juna 2018. godine

FIS Koncil će izabrati Organizatore FIS Svetskih prvenstava 2023 na 51. Međunarodnom FIS kongresu u mestu Costa Navarino u Grčkoj. Tokom nedelje FZS Kongresa, svaki kandidat će imati priliku da predstave svoje kandidature na svojim štandovima. Oni će takođe predstaviti svoje projekte odgovarajućim tehničkim komitetima, pre konačnog predstavljanja u Koncilu - Savetu FIS-a na Kongresu.

Da se podsetimo:

2017. su održana prvenstva:

FIS Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju
ST. MORITZ 2017
FIS Svetsko prvenstvo u nordijskom skijanju
LAHTI 2017


2019. će se održati:

FIS Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju
ARE 2019
FIS Svetsko prvenstvo u nordijskom skijanju
SEEFELD 2019


2021. će se održati:

FIS Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju
CORTIMA D'AMPEZZO 2021
FIS Svetsko prvenstvo u nordijskom skijanju
OBERSTDORF 2021


2023. kandidati su:

za FIS Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju 2023
VOURCHEVEL - MERIBEL (FRA)
i
SAALBACH - HINTERGLEMM (AUS)
za FIS Svetsko prvenstvo u nordijskom skijanju 2023
PLANICA (SLO)
i
TRONDHEIM (NOR)

 

FIS Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju 2017

Komentari