Vesti Finale FIS Svetskog kupa - SUPERVELESLALOM

Finale FIS Svetskog kupa - SUPERVELESLALOM

Soldeu, AND | 14.03.2019. | b92
Mikaela Shiffrin Dominik Paris Super G 2019 Andorra

Na finalu Svetskog kupa koje se održava u Soldeu u Andori u četvrtak 14. februara su vožene trke superveleslaloma. U ženskoj konkurenciji titulu je osvojila Amerikanka Mikaela Šifrin, a u muškoj italijanski skijaš Dominik Paris.

Šifrin osvojila deseti Kristalni globus u karijeri

Američka skijašica Mikaela Šifrin osvojila je mali kristalni globus u superveleslalomu, pošto je trku u Soldeu u Andori završila na četvrtom mestu.

To je deseti kristalni globus u karijeri za Šifrin, a prvi u brzinskim disciplinama, nakon što je osvojila šest titula u slalomu i tri velika kristalna globusa. Šifrin je već obezbedila titiulu u Svetskom kupu i u slalomu ove sezone.

Ona je trku završila sa 0,44 sekunde zaostatka za pobednicom Viktorijom Rebensburg iz Nemačke. Rebensburg je trku završila rezultatom 1:23,91 minuta.

Drugo mesto zauzela je Austrijanka Tamara Tipler sa zaostatkom od 0,15 sekundi, a treća je bila Italijanka Federika Brinjone sa 0,34 sekunde zaostatka.

Parisu kristalni globus u superveleslalomu

Italijanski skijaš Dominik Paris osvojio je mali kristalni globus u superveleslalomu, pošto je pobedio u trci Svetskog kupa održanoj u Soldeu, u Andori. Paris je pobedio rezultatom 1:20,42 minuta.

Drugo mesto zauzeo je Švajcarac Mauro Kaviezel sa zaostatkom od 0,15 sekundi, a treći je bio Austrijanac Vinsent Krihmajr sa 0,44 sekunde zaostatka.

Paris je ostvario drugu pobedu u dva dana, pošto je u sredu trijumfovao u spustu.

U ženskoj konkurenciji titulu u superveleslalomu danas je osvojila Amerikanka Mikaela Šifrin. Oboje su osvojili titule na Svetskom prvenstvu u supeveleslalomu, ali nikada do sada nisu osvojili titule u toj disciplini u Svetskom kupu.

 

Komentari