Vesti Elan RC Comprex - Simfonija u belom, retro izdanje skije

Elan RC Comprex - Simfonija u belom, retro izdanje skije

| 02.10.2020. | elan
elan rc comprex 75 years3a 700x426

Povodom 75. godina postojanja, slovenački proizvođač skija ELAN, u ograičenoj seriji je ponovo izradio jedan od svojih najuspešnijih modela skija u istoriji skijanja, RC Comprex. Ova skija isticala se ne samo u dizajnu, već i u performansama. Čak i danas, nakon toliko godina, ova skija vraća zabavu u doživljaj skijanja u svom retro obliku i dizajnu.

Elan RC Comprex je dominirao Svetskim kupom u drugoj polovini 80-ih i postao osnovni model skija koji se mogao videti u ski u centrima širom sveta. Originalni Elan RC Comprex X je predstavljen u sezoni 1987/88, i u tom trenitku je postao najsavremeniji model skija u takmičarskom svetu alskog skijanja. U pobedničkom stilu sa Ingemarom Stenmarkom, Bojanom Križajem i Matejom Svetm, RC Comprex je bio inovativno remek delo.

Mateja Svet
Bojan Križaj


U to vreme nova konstrukcija jezgra skije poznata kao Comprex, koristila je novu tehniku za dizajniranje presovanog drvenog jezgra u skiji, što je smanjilo težinu i koncentrisanu masu pod nogama tadašnjih skijaša. Rezultat je bio jednostavna vodljivost skije sa odličnim ublažavanjem vibracija, vrhunskom brzinom izlaska iz zavoja, čime je ova skija širom sveta sakupljala pobede i dobre plasmane na Svetskom kupu.

Skija je bila namenjena za slalom i veleslalom discipline za iskusne, vrhunske skijaše, dizajnirana sa Elan Comprex jezgrom za precizan odziv i ubrzanje u zavoju, maksimalni kontakt ivice i optimalnu apsorpciju vibracija. Skija RC Comprex X sadrži visokokvalitetne legure aluminijuma i fiberglas laminate, ojačanja od titanijuma za dodatnu torzionu krutost, UHM trkačku podlogu i Uniline Turning sistem.

Ovo retro izdanje skije se proizvodi u dužini 200 cm, sa radijusom 31,5m. Geometrija: 91 / 64 / 80.

Cena: 499,95 eur.   Detaljnije: elanskis.com
 

Galerija slika

Komentari