Vesti Crni vrh, Bor - Otvorena skijaška sezona

Crni vrh, Bor - Otvorena skijaška sezona

Crni vrh, Bor | 13.01.2021. | bor030.net
cv bor 12.01.2021 8a Olivera Petkovi

Zahvaljujući snegu koji je prethodnih dana obilno padao u istočnoj Srbiji na Crnom vrhu kod Bora u sredu 13.januara 2021. otvorena je ovogodišnja skijaška sezona.

Ljubiteljima zimskih sportova su na raspolaganju crvena staza “Jelen 1” dužine 800 metara, crveno-crna staza “Jelen 2” dužine 1.600 metara, kao i ski put dužine 2.300 metara.

Visina snežnog pokrivača na Crnom vrhu je oko 70 centimetara, dok je podloga na stazama oko 40 centimetara utabanog snega

Prema rečima direktorke Ustanove Sportski centar Bor Bojane Dlbokić Dubočanin, interesovanje je veliko i u prva dva dana rada skijališta bilo je blizu 200 skijaša, a među njima i onih iz drugih mesta istočne Srbije.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić kazao je da Crni vrh ponovo postaje regionalni ski centar i da su u planu dalja ulaganja uz podršku Javnog preduzeća Skijališta Srbije.

“Sneg nam je ovih dana doneo brojne izazove, ali i velike radosti. U zimskim čarolijama na Crnom Vrhu u prethodnih par dana uživalo je blizu 200 skijaša i bordera, a siguran sam da će u narednim danima ovde biti još mnogo ljubitelja belih sportova.

U godinama pred nama posvetićemo se proširenju kapaciteta i osnežavanju staza, u čemu imamo potpunu podršku Skijališta Srbije. Siguran sam da za ovaj naš planinski biser istočne Srbije predstoje lepe godine”, rekao je Milikić.

Cena dnevne ski karte ostala je nepromenjena i iznosi 300 dinara i uključuje neograničeno korišćenje sidra i dvosede žičare.

Skijašima su na raspolaganju i dva ugostiljska objekta u kojima mogu da odmore i okrepe.

Radno vreme skijašta na Crnom vrhu je od 10 do 16 časova.


          Izvor: bor030.net   Igor Mitrović      Foto: Olivera petković

 

Komentari