Vesti Cortina i Oberstdorf, su spremni za FIS Svetska prvenstva 2021

Cortina i Oberstdorf, su spremni za FIS Svetska prvenstva 2021

| 10.10.2020. | fis-ski
2021 wchip

Domaćini Svetskih prvenstava 2021, Cortina u alpskim i Oberstdorf nordijskim disciplinama predstavili su šta je urađeno i kako teku pripreme za organizaciju, pogotovo u ovo vreme pandemije Covid-19 virusom.

Organozatori iz Oberstdorfa imali su produktivno leto. Završeni su i poslednji detalji na novom preuređenju staze za skijaški trčanje i ciljni prostor. Pored toga potpuno je obnovljen stadion za skijaške skokove. Ali glavni fokus lokalnog organizacionog tima bio je primena različitih Covid-19 mera i u tom smislu je predstavljen je robustan plan prevencije, čiji je cilj da svi učesnici budu sigurni i zdravi.

I domaćini alpskog Prvenstva 2021 u italijanskoj Cortini predstavili su svoj napredak u oripremi organizacije takmičenja.

Interesovanje za ovo prvenstvo je veliko na globalnom nivou sa 65 timova koji su se već prijavili za učešće. A sportiste koji će učestvovati na ovom Svetskom prvenstvu, čeka nova i obnovljena trkačka ski staza i objekti. Završene su staze kako za brzinske discipline (sput i superveleslalom) tako i tehničke discipline (slalom i veleslalom), uključujući dve nove ciljne površine koje opslužuje namenski sistem prevoza od grada Cortine do cilja.

Za čitav region, Održavanje predstojećeg Prvenstva Cortina 2021 predstavlja veliki svetionik nade nakon što je to područje proško kroz jedno od najtežih razdoblja pandemije Covid-19.

Komentari