Vesti Bovec - Umesto gondolom moraju u autobuse

Bovec - Umesto gondolom moraju u autobuse

Bovec, Kanin | 30.01.2013. | B92, Tanjug
bovec kanin gondola 8a

Kako ne bi izgubila goste zbog kvara i nedavnog incidenta u kojem su se srušile dve gondole skijaške žičare na Kaninu u Sloveniji, lokalna turistička zajednica u Bovcu odlučila je da skijaše svaki dan besplatno vozi na skijalište Sela Nevea u susednoj Italiji, koje je od Bovca udaljeno 32 kilometra.

Od petka, kad je zbog još neutvrđenih razloga došlo do iskakanja iz ležišta čeličnog užeta na žičari, kada su uništene dve kabine u kojima nije bilo putnika, skijaše svaki dan u Italiju besplatno voze i uveče dovezu nazad dva autobusa sa skijašima, javili su slovenački mediji.

Rukovodstvo žičare, koja vodi do skijališta na najvećoj nadmorskoj visini u Sloveniji, veruje da je do izletanja užeta iz ležišta došlo zbog naleta vetra, a još nije poznato kada bi ski lift opet moao da počne da radi.

Svaki dan kvara donosi vlasnicima ski lifta gubitak od 5.000 do 10.000 evra, u zavisnosti od dana i broja skijaša. Kružna kabinska žičara od Bovca do skijališta na Kaninu stavljena je u pogon 1973. godine, 2001. je generalno obnovljena, a pre početka ove sezone bila je i tehnički pregledana.

Komentari