Vesti Biatlon - Pripreme reprezentativaca u Češkoj

Biatlon - Pripreme reprezentativaca u Češkoj

Jablonec nad Nisou, CZE | 15.07.2013. | skijanje.rs
biatlonceska800x486

Reprezentativci Srbije u biatlonu se od 03. jula 2013. nalaze na pripremama u mestu Jablonec nad Nisou u Češkoj. Dejan Krsamnović, Edin Hodzić, Emir Hrkalović i Damir Rastić trening sprovode pod nadzorom glavnog trenera reprezentacije Karelom Soukalom. Njega je Biatlon savez Srbije angažovao da radi sa reprezentacijom do kraja sezone 2013/2014. sa ciljem poboljšanje plasmana nacije kako u Svetskom tako i u Evropa kupu kao i učeršće i što bolji plasman na ZOI Sochi 2014.

Karel Soukal je otac uspešne češke takmičarke Gabrijele Soukalove koja je prošle zime nekoliko puta osvajala Svetski kup u biatlonu i koja ovih dana povremeno trenira sa našim momcima.

Pripreme u Češkoj traju do 17. jula, a već početkom avgusta ih očekuju novi treninzi u Austriji u mestu Ramsau.

Najuspešniji srpski biatlonac Milanko Petrović, iako oficijalno pozvan da krene u Češku, nije prisutan na ovim pripremama. Obzirom da je svoje uspehe postigao u višegodisnjem radu sa trenerom Tihomirom Milosavljevićem, nije želeo da menja svog trenera, i svoje pripreme obavlja nezavisno od ostalih.

Petorica naših biatlonaca ima individualnu normu za učešće na ZOI u Sochi-ju a norma je dva plasmana sa zaostatkom ispod 20% od najbolje trojice na takmičenjima Svetskog ili Evropa (IBU) kupa, Svetskom ili Evropuskom prvenstvu.

Prema ostvarenom rezultatu svih naših biatlonaca, u rangu nacija Srbija je trenutno na 27. mestu. Prema IBU pravilima, nacije od 1 - 20-tog mesta imaju pravo da na Zimske Olimpijske igre idu sa 4 takmičara, nacije od 21 - 28-og mesta sa jednim a nacije od 29-31 moguće na whild card.

Tako da, Srbija kao nacija ima pravo da na ZOI u Sochiju nastupi samo sa jednim takmičarem koji ima individualnu normu. Između njih petoro, u Sochi će putovati najbolji i najspremniji.

 

Galerija slika

Komentari