Vesti Biatlon - Najbolji plasman za Srbiju na Svetskom kupu ikada

Biatlon - Najbolji plasman za Srbiju na Svetskom kupu ikada

Oestersund, SWE | 30.11.2013. | Skijanje.rs
milankoostersund30112013720

Naš najbolji biatlonac Milanko Petrovć nastavlja da niže najbolje plasmane za Srbiju ikada ostvarene.

Na prvom biatlon Svetskom kupu koji se održava u Oestersundu, u Švedskoj, nakon 48. mesta na trci na 20km, u subotu 30. novembra 2013. je vožena sprint trka na kojoj je Milanko zauzeo 31. mesto što predstavlja najbolji plasman nekog srpskog takmičara na Svetskom kupu ikada.

Prvi je naravno, Martin Fourcade, a Milanko je za njim zaostao 1:40.1 za njim i osvoio prve poene Svetskog kupa u novoj sezoni uz jedan promašaj iz dve serije pucanja! Milanko je u prošloj sezoni četiri puta osvajao Biatlon Svetski kup bodove. Ovo je 5 put ali je i najbolji rezultat do sada.

Za ski portal Skijanje.rs, Milankov trener Tihomir Milosavljević je izjavio - Danasnjom trkom mozemo biti prezadovoljni s obzirom da je MILANKO imao grčeve u nogama kao posljedicu trke od 20 km od koje se nije uspeo potpuno oporaviti. Najbolji rezultat u karijeri a činjenica da moze još bolje u nama javlja zelju da očekujemo prvi ulazak u TOP 30 što je i bio cilj u ovoj sezoni. Naravno ni na tome nemislimo da stanemo niti da se zadovoljimo.

Svetski kup, Estersund, sprint:
1. Martin Fourcade   (FRA)
2. Fredrik Lindström (ŠVE)
3. Tim Burke            (SAD)
--------------------------------
31. Milanko Petrović (SRB)

U nedelju 1. decembra je na programu potera na kojoj se startuje u intervalu ostvarenog zaostatka iz sprint trke. Milanku želomo da već na njoh uđe u TOP30! Tim pre što petorica ispred njega imaju zaostatak od samo 4 do 6 sekunde.

 

Galerija slika

Komentari