Vesti Biatlon - Milanko Petrovic treci na Balkan kupu u Banskom

Biatlon - Milanko Petrovic treci na Balkan kupu u Banskom

Bansko, BUG | 20.08.2013. | Skijanje.rs
Balkancupbansko2013640

Najbolji biatlonac Srbije Milanko Petrović zaozeo je treće mesto na Letnjem biatlon Balcan cupu u Banskom.

U bugarskom ski centru Bansko, 17. i 18. avgusta 2013. održan je Letnji biatlon Balcan cup, ujedno i Nacionalni letnji biatlob Siven kup Bugarske. U subotu je vožena sprint trka, a u nedelju trka potere (pursuit).

Prvog takmičarskog dana u subotu u trci sprint nastupile su prve ekipe Ukrajine, Bugarske, Rumunije, ... kao i nas najbolji biatlonac Milanko Petrović. Ukupno 27 seniora što je dosada bilo retkost da se okupi toliki broj jako dobrih biatlonaca na takmičenju ovog ranga.

Trkom su dominirali biatlonci Ukraine i osvoili sve pozicije na vrhu. Najuspešniji je bio Artem Prima, Semenov na drugoj i Belanenko na trećoj poziciji. Odlicno osmo mesto je zauzeo makedonski biatlonac Darko Damjanovski koji je imao tri promašaja (L1 S2). Milanko Petrović je posle promašena tri metka u stojećem stavu uz jedam predhodni promašaj u ležećem stavu (L1 S3) izgubio svaku šansu za visok plasman u toj trci pa je ovu sprint trku završio kao 15.

Drugog dana, u nedelju takmičenje je nastavljeno trkom potere (pursuit) na kojoj nisu startovali dominantni biatlonci Ukraine. Tako da je kao lider trke potere startovao Makedonac Darko Damjanovski i nakraju i pobedio ispred Rumuna Puchianu i našeg Milanka Petrovica na trećem mestu.

"Može se primetiti da Petrović trke pursuita - potere vozi jako dobro i streljački sigurno (L3 L0 S1 S1) ukupno 5 od toga u prvoj seriji pucanja ležećim stavom 3 promašaja (L3) što je jedino bilo slabo na ovoj trci. Trčanjem i ostalim gađanjem možemo biti prezadovoljni a i samim tim što je borba za plasman u prva 3 trajala tokom cele trke i Milanko je uspeo i sa time da se izbori što je nama jako vazno da nije podlegao pritisku rezultata nego je trku odradio na najbolje mogući način. Na Banskom imamo da odradimo još par bitnih treninga i tako završimo ove pripreme koje smo sproveli onako kako smo i zacrtali. Po meni najbitnija stvar je da gađanje na takmičenju dolazi na nivo na kojem je i trčanje, jedna stabilnost bez velikih osilacija" - izjavio je za sajt Skijanje.rs trener Tihomir Milosavljević.

Rezultat Darka Damjanovskog je sigurno plod zajedničkog rada jer on već nekoliko godina trenira zajedno sa Milankom Petrovićem pod nadzorom trenera Tihomira Milosavljevića. Ovaj tronedeljni trening u Banskom završavaju 22. septembra.

Treba napomenuti da je Milanko u Bansko dosao pre svega zbog priprema, pa je na ovoj trci  nastupio iz punog treninga, i pre svega zato što se našao tu u vreme njenog održavanja. No i pored toga dobar plasman nije izostao.

 

 

 

Galerija slika

Komentari