Vesti Biatlon letnje svetsko prvenstvo - Forni Avoltri, ITA

Biatlon letnje svetsko prvenstvo - Forni Avoltri, ITA

Forni Avoltri, Ita | 16.07.2013. | Ibu
IBU Summer Biathlon WCH2013800

Kategorije

Povezane strane

Milanko Petrović, najbolji srpski biatlonac, je danas doputovao u Italiju u mesto Forni Avoltri gde će nastupiti na IBU Svetskom prvenstvu u letnjem biatlonu (IBU Summer Biathlon WCH) koje se održava od 16-21. jula 2013.

Milanko se od 9. jula nalazio u Sloveniji na pripremama u biatlon centru Pokljuka odakle je danas zajedno sa trenerom Tihomirom Milosavljevićem i doputovao.

Pored Milanka Petrovića, na ovom Svetskom prvenstvu nastupiće i reprezentativac Emir Hrkalović, koji se sa ostatkom biatlon reprezentacije Srbije nalazio na pripremama u mestu Jablonec u Republici Češkoj. Oniće se takmičiti u disciplinama sprint i potera.

Na ovom Svetskom prvenstvu u letnjem biatlonu u Forni Avoltri će učestvovati oko 120 sportista iz 21 zemlje. Oni će se boriti u disciplinama mešovite štafete, sprintu i poteri u seniorskoj i juniorskoj komkurenciji.

Favoriti su svakako Rusija, Češka i Ukrajina, timovi sa vrhunskim takmičarima Svetskog kupa. Neće biti iznenađenja ako neka od medalje pripadne Sloveniji, Slovačkoj ili domaćinu Italiji.

Borba za medalje počinje u četvrtak od 10 časova sa juniorskim i seniorskim takmičenjem mešovitih štafeta. Petak je dan za treninge, dok će subota biti u cenru pažnje sa takmičenjima u sprintu. Najbolji iz subotnjeg sprinta u nedelju se takmiče u poteri čime se i završava ovo Svetsko prvenstvo.

      Foto: IBU - biathlonworld.com


Galerija slika

Komentari