Vesti Biatlon - Legendarni Francuz Rafael Poare trener Belorusije

Biatlon - Legendarni Francuz Rafael Poare trener Belorusije

| 26.05.2012. | zurnal.rs
poare

Iako je trenersku karijeru počeo sa mlađim kategorijama Norveške i iako su ga svi videli na mestu novog selektora muške reprezentacije skandinavske zemlje, legendarni Francuz Rafael Poare odlučio je da prihvati poziv iz Minska. Jedan od najboljih biatlonaca u istoriji preuzeo je obavezu o muškoj reprezentaciji Belorusije, sa kojom je potpisao ugovor na dve godine. Na taj način Belorusi će na čelu obe selekcije imati strance, jer od ranije žensku reprezentaciju, posebno Darju Domračevu, trenira Nemac Klaus Zibert.

– Iako je postojala mogućnost da preuzmem Norvešku moj je stav da se kuća ne gradi od krova. Siguran sam da bih bio pod velikim pritiskom i da bi bilo praktično nemoguće raditi. Sa druge strane u Belorusiji mi se pruža mogućnost da započnem da radim nešto od samog početka, a taj izazov je bio presudan da prihvatim poziv iz Minska. Nezahvalno je davati bilo kakva obećanja, osim da ćemo se svi posvetiti napornom radu – objasnio je Rafael Poare, jedan od tvoraca bivšeg pobednika Svetskog kupa Tarjei Bjoa.

 


 

Nemica Evi Zahenbaher promenila sport

Posle dva olimpijska i jednog svetskog zlata i brojnih srebrnih medalja na velikim takmičenjima u nordijskom trčanju Nemica Evi Zahenbaher – Štele odlučila je da promeni sport i konačno se okuša u biatlonu. Posle neuspešnog prošlogodišnjeg pokušaja Evi je ovoga puta rešila da pređe u biatlon, što i nije čudo jer potiče iz kraja Bavarske u kom je biatlon sport broj jedan. Osim iskusne Evi Zahenbaher – Štele za biatlon su se odlučile još dve trkačice Vensa Hinc i Džesika Miler

 

Komentari