Vesti Biatlon - Izborne pripreme za omladinsku reprezentaciju Srbije u Sjenici

Biatlon - Izborne pripreme za omladinsku reprezentaciju Srbije u Sjenici

Sjenica | 29.07.2018. | zlatibor.tv
biatlon pripreme18 1 640x389

Mlađe kategorije smučarskih klubova Zvezda i Zlatibor su od 15-22. jula 2018. boravili na izbornim pripremama za omladinsku reprezentaciju Srbije u Sjenici. Ove pripreme se sprovode u okviru razvojnog kampa Biatlon saveza Srbije. Među više od trideset mladih takmičara, trinaest takmičara su iz SK Zvezda i pet iz SK Zlatibor.

Prema programu ove pripreme su trajle sedam dana a mladi biatlonci su trenirali u Sportskom centru Žari. Pripremama je rukovodila trener svih mlađih kategorija, Mina Ilić zajedno sa glavnim trenerom Emirom Hodžićem.

Atmosfera među mladim smučarima tokom priprema je bila dobra, a svi su složno dali svoj maksimu kako bi izborili mesto u omladinskoj reprezentaciji Srbije.

-------------------

IBU trening kamp u Sjenici

I starije kategorije zlatiborskih skijaša su imale pripreme za predstojeću zimsku sezonu u Sjenici. Oni su trenirali od 11 do 17. juna 2018. u okviru IBU trening kampa koji organizuje Međunarodna biatlon federacija. Ovom prilikom su se mladi sportisti sa Zlatibora pripremali zajedno sa sportistima iz Rumunije, Bugarske, Grčke, BiH i Makedonije. Sa mladim sportistima u Biatlon-ski centu Žari rade treneri iz Slovenije i Estonije.

Mina Ilić, predsednica SK Zvezda je izjvila da je zadovoljna ovim priprema.
“Na kampu učestvuje sedmoro naših takmičara 2005-2006 godište, kao i najbolja smučarka Srbije Anja Ilić. Moram istaći da su ovde odlični uslovi i da je lepo što mi blizu Zlatibora imamo upravo ovakve uslove gde možemo i da pucamo i da vozimo rolere nesmetano, što nažalost ne možemo na Zlatiboru, istakla je Mina Ilić.

Najbolja mlađa takmičarka SK Zvezda, Ana Jeremić je ovom prlikom rekla kako je do sada dosta naučila od starijih kolega i da se dosta radi na tehnici.
“Lepo nam je. Družimo se a kada završimo treninge malo se i igramo", sumirala je svoje utiske gospođica Jeremić.

Direktor SC Žari Mirsad Hodžić je zadovoljan saradnjom sa zlatiborskim smučarima, i najavljuje da će ove godine staza i strelište dobiti osvetljenje što će omogućiti da se trenira u noćnim terminima.

 

 

Galerija slika

Komentari