Vesti Benjamin Rajh spreman za start sezone

Benjamin Rajh spreman za start sezone

| 20.10.2011. | Izvor: B92
benjaminrajh2

Austrijski skijaš Benjamin Rajh potvrdio je da će učestvovati na veleslalomu u Zeldenu kojim startuje novo izdanje Svetskog kupa.

Rajh je propustio finiš prošle sezone pošto je pokidao ligamente kolena na Svetskom prvenstvu u Garmiš-Partenkirhenu u februaru, i tek u avgustu se vratio treninzima.

„Osećam se fizički spremnim za start sezone u Zeldenu“, rekao je 33-godišnji Rajh, „Naravno, imam mnogo toga da nadoknadim, ali mi je važno što ću početak sezone dočekati na snegu i pokušaću da nađem svoj ritam“.

U Zeldenu je u subotu na programu veleslalom skijašica, dok će se skijaši nadmetati u nedelju, a direktor trke Markus Majr u četvrtak je dao zeleno svetlo.

„Staza je verovatno u najboljem stanju poslednjih godina i veoma smo zadovoljni radom organizatora“, rekao je Majr.

 


Otvaranje nove sezone Svetskog kupa u alpskom skijanju zakazano je za predstojeći vikend veleslalomom u obe konkurencije u austrijskom Zeldenu.

Tokom narednih pet meseci vodiće se velika borba, a svi će imati za cilj da skinu Ivicu Kostelića i Mariju Riš-Hefl sa trona.

Ono što je sigurno, pred svim ljubiteljima zimskih čarolija je jedna veoma uzbudljiva sezona...Ovogodišnje izdanje elitnog takmičenja ujedno je 46. po redu, a najveća uzdanica Srbije trebalo bi da bude Nevena Ignjatović, koja će učestvovati samo na nekim trkama, ali u kasnijem delu sezone.

Što se tiče skijaša sa ovih prostora najviše se, naravno, očekuje od Ivice Kostelića, aktuelnog osvajača velikog Kristalnog globusa. Kostelić je prošle sezone uspeo da iznenadi sve, ali i samog sebe, posebno fantastičnim rezultatima u januaru, a ako to i sada ponovi malo ko će moći da mu stane na put ka odbrani titule.

Komentari