Vesti Alpsko skijanje - Završen Super-G u Val Gardeni, Norvežani i ove godine trijumfovali

Alpsko skijanje - Završen Super-G u Val Gardeni, Norvežani i ove godine trijumfovali

Val Gardena, ITA | 16.12.2016. | Skijanje.rs
image6 960x583a

FIS Svetski kup, najvažniji dogadjaj u Val Gardeni još od 70-tih godina, održao se danas, 16. decembra 2016. na čuvenoj stazi Saslong, a najbolji skijaši vozili su super veleslalom u idealnim uslovima.

Norvežani su i ove godine dominirali osvojivši prva dva mesta. Kjetil Jansrud je pobedio sa vremenom 1.31:93, i tako bio brzi za šest stotinki od zemljaka Aleksandra Amodt Kilde-a.

Treće mesto pripalo je Kanadjaninu Eriku Geju sa vremenom 1.32:06. Malo je falilo da se ponovi prošlogodišnja trostruka pobeda Norvežana, ali je Aksel Lund Svindal posle odlične vožnje u gornjem delu staze napravio grešku u samom finišu trke koja ga je koštala podijuma.

Pobednik ovogodišnjeg super veleslaloma Kjetil Jansrud je odlično startovao ove sezone pobedivši na sve tri trke u brzim disciplinama.

Posle trke je izjavio: "Ovo je najbolji start sezone koji je mogao da mi se desi. Staza je bila izazovna i svi smo morali da rizikujemo, ali sam na sreću ja imao najmanje grešaka i uspeo da trijumfujem sa 6 stotinki prednosti. Jeste bila mala razlika, ali baš to je ono što me održava na zemlji i tera me da dam svoj maksimum u svakoj narednoj trci. Ne znam koliko ce trajati ovaj pobednički niz, ali želim da uživam u ovom trenutku".

Na pitanje šta očekuje od sutrašnje trke, izjavio je: "Spust je nova šansa, imamo jak tim i trudiću se da budem brz kao i danas. Tu je još 7-8 momaka koji su isto tako brzi i koji svi imaju šansu za trijumf, tako da će biti tesno."

U subotu, 17. decembra 2016 u Val Gardeni je na programu spust.

        Za ski portal Skijanje.rs iz Val Gardene, Nataša Janković i Ivana Marković.


Galerija slika

Komentari