Vesti Alpsko skijanje - Vlhova i Nojrojter pobednici slaloma u finskom Leviju

Alpsko skijanje - Vlhova i Nojrojter pobednici slaloma u finskom Leviju

Levi, FIN | 12.11.2017. | b92.net
levologo2

Ovog vikenda, 11-12. novembra 2017. u finskom Leviju održane su trke svetskog kupa u alpskom skijanju u disciplini slalom. U subotu u trci skijašica pobedila je Petra Vlhova iz Slovačke.

Nakon otkazanog veleslalom u Zeldenu, skijaši su vozili svoju prvu trku Svetskog kupa ove sezona, a najuspešniji je bio nemac Feliks Nojrojter.

Trijumf Slovakinje u slalomu

Slovačka skijašica Petra Vlhova pobednica je slaloma u finskom Leviju u okviru Svetskog kupa. Vlhova je do treće pobede u karijeri došla sa drugog mesta posle prve vožnje, pošto je trku završila u vremenu od minut, 49 sekundi i 98 stotinki.

Na drugom mestu našla se Amerikanka Mikaela Šifrin koja nije uspela da sačuva 21 stotinku prednosti iz prve vožnje, pa je na kraju imala 10 stotinki zaostatka.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla se Švajcarkinja Vendi Holdener sa sekund i 35 stotinki zaostatka. Četvrto mesto zauzela je tridesetjednogodišnja Šveđanka Frida Hansdoter, dok se na petom mestu našla Melani Mejard iz Švajcarske.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović startovala je kao 31, ali nije uspela da završi prvu vožnju, pošto je promašila kapiju.

Vlhova je ovo pobedom preuzela i prvo mesto u poretku slaloma, a prate je Šifrin i Holdener.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa prva je Šifrin sa 145 bodova, a prate je Vlhova sa 115, kao i Holdener i Nemica Viktorija Rebezburg sa po 100.

Naredna trka skija[ica voziće se 24. novembra u američkom Kilingtonu kada je na programu veleslalom.

Feliks Nojrojter pobednik prve muške trke u sezoni

Nemački skijaš Feliks Nojrojter pobednik je prvog slaloma u sezoni, koji se u okviru Svetskog kupa vozio u finskom Leviju. Nojrojter je trku završio za 1:42,83 minuta, ispred Norvežanina Henrika Kristofersena, koji je za pobednikom zaostao 0,37 sekunde, dok je treći bio Matijas Hargin iz Švedske.

Austrijski skijaš Marsel Hiršer, koji se na stazu vratio nakon povrede zgloba koju je zaradio pre 87 dana, trku je završio na 17. mestu. On je imao 1,32 sekunde slabije vreme od pobednika.

Vodeći nakon prve vožnje bio je britanski skijaš Dejv Riding, ali nije uspeo da završi drugu vožnju.

Takmičenje u Svetskom kupu nastavlja se 22. novembra.

 

Komentari