Vesti Alpsko skijanje - Vikend brzinskih disciplina za skijašice u Kortini

Alpsko skijanje - Vikend brzinskih disciplina za skijašice u Kortini

Cortina d'Ampezzo, ITA | 20.01.2019. | b92.net
cortina wc2019

Proteklog vikenda od 18-20. januara 2019. skijašice su vozile trke u brzinskim disciplinama u italijanskoj Kortina d`Ampeco. U okviru FIS Svetskog kupa u alpskom skijanju u petak i subotu su vozile trke Spust na kojima je dominirala Austrijska skijašica Ramona Zibenhofer, a u nedelju je na programu bio supervelealalom na kome je pobedila Amerikanka Mikaela Šifrin.

Petak, 18.januar 2019. - Kortina d`Ampeco, Spust, žene

Austrijska skijašica Ramona Zibenhofer ostvarila je prvu pobedu u spustu u Svetskom kupu, trci koja je vožena u italijanskoj Kortini d'Ampeco.

Zibenhofer je pobedila rezultatom 1:15,44 minuta. To je prva pobeda za Austrijanku u spustu, a najbolji rezultati u toj disciplini su joj dva treća mesta.

Drugo mesto zauzela Ilka Štuhec iz Slovenije sa 0,40 sekundi zaostatka, a treća je bila Austrijanka Stefani Venije sa 0,46 sekundi zaostatka.

Staza je bila skraćena zbog velikog snega koji je napadao tokom noći.

Von se vratila takmičenjima posle povrede, a posle greške koju je napravila, trku je završila na 15. mestu.

Ona je trebalo da se vrati na stazu u novembru u Lejk Luisu, ali je uoči prve trke povredila koleno na treningu, pa je tek danas skijala u Kortini, gde ima rekordnih 12 pobeda. Von je rekla da očekuje da će rezultati biti bolji u naredne dve trke, u spustu i super veleslalomu.

Vodeća u generalnom plasmanu Svetskog kupa Amerikanka Mikaela Šifrin propušta trke u spustu, kako bi se odmorila za superveleslalom.

Subota, 19.januar 2019. - Kortina d`Ampeco, Spust, žene

Austrijska skijašica Simona Zibenhofer pobedila je ponovo u drugoj spust trci koja je u sklopu Svetskog kupa vožena u italijanskoj Kortini d'Ampeko.

Zibenhofer je pobedila rezultatom 1:36,22 minuta. Ona je i u petak pobedila na istoj stazi u istoj disciplini, pa sada ima dve pobede u Svetskom kupu.

Drugo mesto zauzela je Austrijanka Nikol Šmidhofer sa 0,04 sekunde zaostatka, a treća je bila Ilka Štuhec iz Slovenije sa zaostatkom od 0,51 sekundi.

Amerikanka Lindzi Von napravila je nekoliko grešaka, ali je trku završila na devetom mestu, u odnosu na jučerašnji plasman, kada je bila 15. Ona se juče vratila takmičenjima posle oporavka od povrede kolena.

Vodeća u generalnom plasmanu Svetskog kupa Amerikanka Mikaela Šifrin propustila je obe trke u spustu, a na stazu će se vraiti u nedelju u trci u superveleslalomu.

Nedelja, 20.januar 2019. - Kortina d`Ampeco, Superveleslalom, žene

Mikaela Šifrin je slavila u superveleslalomu u Kortini Dampecu sa 16 stotinki boljim vremenom od Tine Vajrajter.

Amerikanka je zabeležila 54. pobedu u karijeri i tako se izjednačila sa legendarnim Austrijancem Hermanom Majerom na šestom mestu večne liste pobednika u SK.

Ona je 11. pobedom u sezoni dodatno povećaja prednost u generalnom poretku ispred Petre Vlhove na 596 bodova, a lider je i u super-dži sa 64 boda više od Vajrajter.

Naredna trka je na programu 26. januara u Garmiš-Partenkirhenu, gde je na programu spust.

Galerija slika

Komentari