Vesti Alpsko skijanje SK - Vetar zaustavio trku veleslaloma u Soeldenu

Alpsko skijanje SK - Vetar zaustavio trku veleslaloma u Soeldenu

Soelden, AUS | 29.10.2023. | Tanjug
soeldem m 29.10.23

Prvi veleslalom sezone u konkurenciji skijaša, koji je u nedelju 30.10.2023. trebalo da bude vožen u austrijskom Zeldenu u okviru Svetskog kupa, otkazan je zbog loših vremenskih uslova, saopštili su organizatori.

U saopštenju se navodi da je trka prvo bila prekinuta tokom prve vožnje, a onda je definitivno otkazana zbog jakog vjetra i najavljenog pogoršanja vremena.

Trka je prekinuta pošto je prvu vožnju završilo 47 od 73 prijavljena skijaša. Posjlednji niz stazu se spustio Slovak Adam Zampa, a onda su organizatori odlučili da prekinu takmičenje.

Prije prekida, najbolje vreme imao je Austrijanac Marko Švarc, koji je ostvario vrijeme od 51. sekunde i 85 stotinki, dok je drugi bio Švajcarac Marko Odermat.

-------------
Nova sezona u Svetskom kupu počela je u subotu 28.10.2023. ženskim veleslalomom u Zeldenu na kojem je pobedila švajcarska skijašica Lara Gut Behrami (2:18.94) sa samo dve stotinke prednosti ispred Italijanke Federike Brinjone koja je bila prva posle prve vožnje.

Na poslednji stepenik pobedničkog postolja popela se Čehinja Petra Vlhova, koja je od Gut Behrami bila sporija za 0,14 sekundi.

Četvrta je bila Šveđanka Sara Hektor, peta Italijanka Marta Basino, dok je američka skijašica Mikaela Šifrin prvu trku u sezonu završila kao šesta.

 

Komentari