Vesti Alpsko skijanje SK - Ubedljiva pobeda Marsela Hiršera na startu sezone

Alpsko skijanje SK - Ubedljiva pobeda Marsela Hiršera na startu sezone

Soelden, AUT | 26.10.2014. | fis-ski.com
57886G08W01

Austrijski skijaš Marsel Hiršer trijumfovao je na veleslalomu u Zeldenu kojim je počela nova sezona u Svetskom kupu. Hiršer, trostruki osvajač velikog Kristalnog globusa, pred svojim navijačima je došao do 24. pobede u karijeri, ukupnim vremenom od 2:28.09 minuta.

Drugo mesto, sa više od jedne i po sekunde zaostatka, zauzeo je Nemac Fric Dopfer, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Aleksi Pantiro iz Francuske.

Austrijanac je u Zeldenu bio klasa za sebe i ubedljivo najbolji u obe vožnje. Posle prve runde, njegova prednost u odnosu na Amerikanca Teda Ligetija bila je 19 stotinki, dok je Dopfer bio 33 stotih delova sekunde dalje. U nastavku, Nemac je bez problema preuzeo vođstvo pošto su Pantiro i Benjamin Rajh završili svoje vožnje, da bi potom na scenu stupio Hiršer. Od prvog prolaznog vremena samo je povećavao svoju prednost koja je u cilju iznosila 118 stotinki u odnosu na najbližeg pratioca. Rajhu je podijum izmakao za jednu stotinku, pošto je toliko bio sporiji od Pantiroa, a iza njega su sledili Francuz Viktor Mifat-Žande, Davide Simončeli iz Italije i Finac Markus Sandel. Prvu desetoricu kompletirali su treći Francuz Tomas Fanara, Roberto Nani iz Italije i Ligeti, kojeg je greška u prvom delu druge vožnje koštala boljeg plasmana.

Svetski kup nastavlja se u finskom Leviju, gde 15. novembra skijašice očekuje slalom, a dan kasnije skijaše trka u istoj disciplini.

 

 

Komentari