Vesti Alpsko skijanje SK - Otvaranje sezone Svetskog kupa u Zeldenu

Alpsko skijanje SK - Otvaranje sezone Svetskog kupa u Zeldenu

Solden, AUS | 16.10.2020. | soelden.com
soelskiweltcupA4hoch1200x730

Tradiocionalno prvo takmičenje okviru FIS Svetskog kupa u alpskom skijanju u Zeldenu (Sölden / Soelden) održaće se, 17. i 18. oktobra 2020, nedelju dana ranije nego što je prvobitno planirano.

Sa ciljem stvaranja najbolje moguće predostrožnosti u vreme pandemije Korona virusom, Austrijska skijaška federacija i njen lokalni Organizacioni komitet u Zeldenu, odlučili su se da ranije zakažu otvaranja Svetskog kupa ua alpskom skijanju.

Na programu su trke:
- Subota, 17. oktobrar: Ženski veleslalom (10.00 / 13.00)
- Nedelja, 18. oktobar: Veleslalom za muškarce (10.00 / 13.15)

Trke će su održati na skijaškom području glečera Rettenbach iznad Soeldena - BEZ publike.

Zbog strogih sigurnosnih propisa u ovo vreme pandemije virusa Korona, u Soldenu nije dozvoljeno održavanje javnih događaja, zvaničnih nastupa ili zabava. zato će se skijaške trke voziti bez prisustva gledalaca, ali kao i uvek biće emitovane u televizijskom prenosu.

Tokom vikenda Svetskog kupa (16 - 18. oktobra) javno skijanje je ograničeno na staze na glečeru Tiefenbach, dok na glečeru Rettenbach, gde se voze trke, nema javnog skijanja.

Zbog ovih ograničenja, od 16. do 18. oktobra važe sledeće cene ski-passa: Odrasli 25,00€ ; Mladi 20,00 € ; Deca 15,00 € po osobi.

Direkten prenos trka na kanalu Eurosport 2 u subotu i nedelju od 9,50 i 12,45h

Nakon trka u Zeldenu uslediće gotovo mesec dana pauze, kada će se karavan ponovo zaustaviti u Austriji 13. i 14. novembra. Leh (Curs) će biti domaćin noćnog paralel veleslaloma.

Prema ustaljenom običaju treći vikend Ski kupa rezervisan je za takmičenja u Americi, međutim ove godine je zbog pandemije Korona virusa severnoamerička turneja je otkazana.

Tada se putevi skijašica i skijaša razilaze. Skijašice očekaju dva slaloma u finskom Leviju, dok će skijaši voziti dva veleslaloma, spust i superveleslalom tokom decembra u Val d'Izeru.

Slalomi u Zagrebu na programu su 3. i 6. januara, dok će se u Mariboru održati dva veleslaloma u ženskoj konkurenciji 16. i 17. januara.

Vrhunac sezone biće Svetsko prvenstvo koje će se održati od 9. do 21. februara u Kortini d'Ampeco. Završnica sezone se očekuje od 17. do 21. marta u Lencerhajdu.

U preliminarnom rasporedu FIS skijaši imaju 39, a skijašice 35 trka. U kalendaru za skijašice se nalazi osam spustova, sedam superveleslaloma, devet veleslaloma, devet slaloma i dve trke paralel formata. Sa druge strane, skijaši će voziti devet spustova, sedam superveleslaloma, devet veleslaloma, 11 slaloma i takođe dve paralel trke.

Svetski kup u alpskom skijanju pratite na Eurosportu.

          Izvor: soelden.com i eurosport.rs

 

Komentari