Vesti Alpsko skijanje, SK - Nevena do 5 bodova Svetskog kupa u superkombinaciji u Andori

Alpsko skijanje, SK - Nevena do 5 bodova Svetskog kupa u superkombinaciji u Andori

Soldeu, AND | 28.02.2016. | b92.net
nevena 480x292a

Srpska skijašica Nevena Ignjatović ostvarila je najbolji plasman karijere u Svetskom kupu zauzevši 26. mesto na drugoj superkombinaciji sezone koja je održana u Soldeu, u Andori. Ovaj plasman joj je donelo pet bodova FIS Svetskog kupa. Ignjatovićeva je na kraju imala nešto manje od četiri sekunde zaostatka u odnosu na pobednicu.

A pobedila je Kanadska skijašica Meri-Mišel Ganjon koja je do prve pobede posle dve godine, svoje druge u karijeri, došla ukupnim vremenom od 1:43.66 minuta, posle takmičenja u superveleslalomu i spustu.

Drugo mesto, sa dve desetinke zaostatka, zauzela je Vendi Holdener iz Švajcarske, dok je treća bila An-Sofi Barte.

Posle spusta, u vođstvu je bila Amerikanka Lindzi Von, koja je dan ranije zaradila frakturu kolena, a sledile su je sunarodnica Loren Ros i Kajsa Kling iz Švedske, dok je Ganjonova bila 13. U nastavku, Kanađanka je iskoristila svoje tehničke sposobnosti i ostvarila iznenađujuću pobedu na teškoj stazi, ispred Holdenerove i Barteove.

Italijanka Federika Brinjone bila je četvrta, ispred Rahel Kop iz Švajcarske, Austrijanke Štefani Bruner i Mikaele Šifrin iz Sjedinjene Države. Prvih deset kompletirale su Kendis Kraford iz Kanade i Italijanka Johana Šnarf, dok je Vonova bila 13.

Vonova na čelu Svetskog kupa ima 1.235 bodova, 22 više od Švajcarkinje Lare Gut, dok je Viktorija Rebensburg iz Nemačke treća sa 914. U poretku superkombinacije, tri skijašice dele prvu poziciju sa po 100 bodova – Ganjonova, Gutova i Vonova.

Svetski kup u konkurenciji skijašica se nastavlja veleslalomom u slovačkom ski centru Jasna.

 

Komentari