Vesti Alpsko skijanje SK - Marsel Hiršer dominira pobedama u veleslalomu u Alta Badiji

Alpsko skijanje SK - Marsel Hiršer dominira pobedama u veleslalomu u Alta Badiji

Alta Badia, ITA | 20.12.2015. | b92.net
hirscher altabadia20122015

Austrijanac Marsel Hiršer postao je prvi skijaš koji je tri godine zaredom pobeđivao na takmičenju u veleslalomu u Alta Badiji. Njemu je to ukupono peti trijumf u italijanskom skijalištu.

U savršenim uslovima, po vedrom, sunčanom danu, počela je trodnevna skijaška avantura u Alta Badiji.

Prvog dana programa, Marsel Hiršer nije briljirao u prvoj seriji, ali je zato u drugoj bio maestralan i završio je sa 0,19 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Henrika Kristofersona koji sjajno skija ove sezone i to mu je već šesti podijum.

Treće mesto zauzeo je Viktor Mufa-Žande, inače najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela sezone. On je u Alta Badiji je zaostao 0,86 sekundi u odnosu na pobednika.

Francuz je posebno bio dobar u prvom delu takmičenja, ali u nastavku nije uspeo da sačuva prvu poziciju. Olimpijski i trostruki svetski šampion Ted Ligeti je bio očajan u prvoj seriji koju je završio na prvoj poziciji, u drugoj jeste bio maestralan, ali mu je podijum izmakao za pola sekunde.

Pobeda u Alta Badiji donela je Hiršeru prednost u generalnom plasmanu. Austrijanac sada vodi sa 20 bodova više u odnosu na Norvežanina Aksela Lunda Svindala koji je nedeljno takmičenje završio na tek 28. poziciji.

    Foto: FIS

 

Komentari