Vesti Alpsko skijanje SK - Aleksi Panturo pobednik alpske kombinacije u Banskom

Alpsko skijanje SK - Aleksi Panturo pobednik alpske kombinacije u Banskom

Bansko, BUG | 22.02.2019. | b92.net
World Cup Bansko 850

Francuski skijaš Aleksi Panturo peti put u karijeri osvojio je mali Kristalni globus u alpskoj kombinaciji. Panturo je dominaciju u ovoj disciplini u Svetskom kupu potvrdio pobedom u bugarskom skijalištu Bansko, 11 dana nakon što je osvojio titulu prvaka sveta u istoj disciplini u Oreu.

Francuz je bio treći posle prve vožnje u veleslalomu, ali je sve nadoknadio u svojoj jačoj disciplini slalomu i slavio ispred Marsela Hiršera i Stefana Hadalina ukupnim vremenom 1:55,55 minuta.

Panturo je petim trijumfom u kombinaciji (prva dva Globusa je podelio sa Ivicom Kostelićem) se izjednačio sa rekorderom discipline Ćetilom Andreom Omotom.

Vodeći u generalnom poretku Svetskog kupa Hiršer je zasotao 0,68 sekundi, a Slovenac Hadalin 0,69s.

Hiršer se drugim mestom u Banskom dodatno učvrstio u poretku SK sa 460 bodova prednosti u odnosu na Panturoa, dok je treći Norvežanin Henrik Kristofersen sa 160 bodova iza Francuza.

Dan u bugarskom skijalištu je pokvario težak pad Marka Švarca nakon nezgodnog doskoka tokom superveleslaloma, zbog čega nije nastupio u slalomu.

U subotu je u Banskom na programu trebala biti trka superveleslaloma, šesta u sezoni - ali je otkazana zbog loših vremenskih uslova.

Komentari