Vesti Alpsko skijanje - Seste Riesch ponovo jedna protiv druge

Alpsko skijanje - Seste Riesch ponovo jedna protiv druge

| 09.10.2013. | siol.net
Susannemaria5x4Diashow

Najbolja Nemačka skijašica, Maria Höfl Riesch, sprema se za početak nove sezone u kojoj će joj društvo, posle duže vremena, praviti sestra Suzana. Ovogodišnji svetki kup će biti pun rekovalescenata. Ulogu prve zvezde među njima, naravno nosi Lindsey Vonn. Slovenački tim računa na povratak Maruše Ferk i Ane Drev. Vraćaju se još Federica Brignone, Tanja Poutiainen, Marlies Schild i Denise Karbon, dok posle dve godine odsustva, na skijalištu će se ponovo pojaviti Susanne Riesch.

Bavarska skijašica koja je specijalista za slalom, posle teške povrede kolena u 2011, bez većih problema se oporavila i nada se da će se ponovo nači na stazi već sredinom novembra u Leviju. Njen glavni cilj je da se vrati među najbolje i nastupi na Olimpijadi u Sočiju.

Ipak veće ambicije za ovu Olimpijsku zimsku sezonu gaji njena sestra Maria Höfl Riesch, jedina skijašica koja je u poslednjih šest sezona uvek završavala u najboljih tri u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Prošle sezone bila je druga, sa 1313 bodova zaostatka u odnosu na pobednicu Tinu Maze. U novoj sezoni će nastojati da dobije više odlučujućih borbi za generalni plasman i pored toga će učestvovati u Sočiju na Olimpijskim igrama gde će braniti titulu u slalomu i superkombinaciji.

Za Höfl Riesch, koja se ovog leta već takmičila u četiri trke i osvojila Kup Južne Amerike sa dve pobede, nova sezona je počela pre dve i po nedelje na glečeru Rettenbach iznad Sölden-a.

 

Komentari