Vesti Alpsko skijanje - Marsel Hiršer u Kranjskoj Gori do sedmog Kristalnog globusa

Alpsko skijanje - Marsel Hiršer u Kranjskoj Gori do sedmog Kristalnog globusa

Kranjska Gora, SLO | 04.03.2018. | b92.net
hirscher2

Austrijski skijaš Marsel Hiršer osvojio je veliki kristalni globus u Svetskom kupu, pošto je pobedio u trci u slalomu održanoj u Kranjskoj Gori u Sloveniji. Hiršer je osvojio i mali kristalni globus u slalomu, a na stazi u Kranjskoj Gori pobedio je rezultatom 1:49,22 minuta.

On je postao prvi skijaš u 51-godišnjoj istoriji Svetskog kupa koji je osvojio sedam šampionskih titula.

Drugo mesto u trci zauzeo je Norvežanin Henrik Kristofersen sa zaostatkom od 1,22 sekunde, a treći je bio Švajcarac Ramon Cenhojzern sa 1,61 sekundom zaostatka.

Dvostruki olimpijski šampion Hiršer im 289 bodova više od Kristofersena, koji ne može da ga pretekne dve trke pre kraja sezone.

Hiršer je juče osvojio i titulu u veleslalomu. On sada ima ukupno 17 kristalnih globusa, dva manje od legendarnog Ingemara Stenmarka.

------------

Hiršer suvereno do novog globusa u veleslalomu
subota - 03.03.2018.

Austrijski skijaš Marsel Hiršer osvojio je mali kristalni globus u veleslalomu u Svetskom kupu, trijumfom u pretposlednjoj trci u Kranjskoj Gori. Hiršer je pre trke u Sloveniji imao 105 bodova više od prvog pratioca Henrika Kristofersona, a pobedom u Kranjskoj Gori zaradio je novih 100.

Njemu je to peti globus u veleslalomu, četvrti uzastopni u Svetskom kupu.

Olimpijski šampion iz Austrije je u prvoj vožnji u Sloveniji ostvario prednost od čak 0,73 sekunde nad rivalom iz Norveške Kristofersenom, a 1,41 od slovenačkog takmičara Žana Kranjeca.

Hiršer je na kraju imao čak 1,66 sekundi prednosti u odnosu na Kristofersena, a u generalnom plasmanu 125 bodova, čime je obezbedio pobedu u veleslalomu.

Treći u Kranjskoj Gori bio je Francuz Aleksi Panturo, ispred Norvežanina Lifa Kristijana Haugena i Slovenca Kranjeca.

Hiršer je i nadomak osvajanja pehara u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Lider je sa 1.294 bodova, ispred opet Kristofersena sa 1.045 i Aksela Lunda Svindala sa 716.

 

Komentari