Vesti Alpsko skijanje - Mario Mat pobednik slaloma Val d'Izeru

Alpsko skijanje - Mario Mat pobednik slaloma Val d'Izeru

Val d' Izer, FRA | 15.12.2013. | b92.net
Mario Matt Val dIsere lauf 1 keystone

Austrijski skijaš Mario Mat trijumfovao je na drugom slalomu sezone, koji je u okviru Svetskog kupa održan u Val d’Izeru. Mat je do prve pobede u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a 14. u karijeri, došao u vremenu od 1:44.59 minuta.

Drugo mesto, sa zaostatkom od 53 stotinke, zauzeo je Šveđanin Matijas Hargin, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Patrik Taler iz Italije.

Pored pobede Mata, drugi slalom sezone obeležio je i debakl aktuelnog osvajača Svetskog kupa Marsela Hiršera, koji nije ni uspeo da se kvalifikuje za drugu vožnju, samo dan pošto je slavio u veleslalomu.

U prvoj vožnji, Mat je bio na vrhu sa 32 stotinke prednosti u odnosu na Talera, treći je bio Francuz Žan-Baptist Granž, još 17 stotih delova sekunde dalje, dok je Hargin bio osmi. Hiršer je imao velikih problema u donjem delu staze i imao je tek 41. vreme, sa četiri sekunde zaostatka u odnosu na svog sunarodnika.

Hargin je u drugoj vožnji odskijao sjajno i odoleo je svim rivalima dok se na stazi nije našao Mat, koji je ponovo bio sjajan i zasluženo slavio. Iza najbolje trojice na kraju se našao Granž, a sledili su ga Šveđani Markus Larson i Andre Miler, Dejvid Čodunski iz Sjedinjenih Država i Manfred Melg iz Italije. Prvu desetoricu kompletirali su Austrijanac Benjamin Rajh i Feliks Nojrojter iz Nemačke.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa trenuto vodi Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 360 bodova, ispred Hiršera koji ima 335. U poretku slaloma, Mat je prvi sa 180, slede ga Hargin sa 125 i Hiršer sa 100.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se u petak superveleslalomom u Val Gardeni, gde će se skijati i spust.

 

 

Komentari