Vesti Alpsko skijanje - Kjetil Jansrud odbranio Kristalni globus u superveleslalomu

Alpsko skijanje - Kjetil Jansrud odbranio Kristalni globus u superveleslalomu

Kvitfjell, NOR | 12.03.2018. | www.b92.net
jansurc kvirf2018

Nemački skijaš Tomas Dresen pobedio je u subotu 10. marta u spustu u norveškom Kvitfjelu i tako upisao svoju drugu pobedu u Svetskom kupu. Dresen je trku završio za minut, 49 sekundi i 17 stotinki, a iza sebe je ostavio svetskog prvaka u ovoj disciplini, Švajcarca Beta Fojca, za 0,08 sekundi.

Treće mesto osvojio je olimpijski šampion Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je kroz cilj prošao za 1:49,34.

Fojc je i dalje prvi u generalnom plasmanu spusta, odnosno posle današnje trke je uvećao prednost u odnosu na Svindala. Švajcarac je prvi sa 622 boda, dok Svindal na drugom mestu ima 562. Dresen je treći sa 401 bodom.

Poslednja trka spusta Svetskog kupa voziće se naredne srede u švedskom Oreu.

-------------------------------------------

Jansrud odbranio super-G globus

Norveški skijaš Kjetil Jansrud odbranio je mali Kristalni globus u superveleslalomu u Svetskom kupu, pošto je pobedio u Kvitfjelu. Jansrudu je ovo treća titula u super-džiju u poslednje četiri godine.

On je trku u Kvitfjelu završio za minut, 33 sekunde i 21 stotinku, što mu je donelo 21. pobedu u Svetskom kupu. Jedini Norvežanin koji ima više pobeda od Jansruda u Svetskom kupu je Aksel Lund Svindal - 35.

Drugo mesto osvojio je švajcarski skijaš Beat Fojc sa zaostatkom od 0,22 sekunde, dok je treći bio Francuz Bris Rože s vremenom 1:33,54.  Jansrudov najveći konkurent za mali Kristalni globus, Aksel Lund Svindal, nije završio trku.

Svindal je tako omogućio Norvežaninu da stigne do 360 bodova u generalnom plasmanu superveleslaloma, odnosno do nedostižnh 138 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Austrijanca Hanesa Rajhelta.

 

Komentari