Vesti Alpsko skijanje - Istorijski uspesi Marka Vukićevića

Alpsko skijanje - Istorijski uspesi Marka Vukićevića

Val Gardena, ITA | 29.11.2016. | Ski savez Srbije
vukicevic Val gardena4

Najbolji skijaš iz Srbije Marko Vukićević (24), danas, 29. novembra 2016. je ostvario istorijske rezultate na dve FIS trke spusta u italijanskoj Val Gardeni.

U prvoj trci na čuvenoj stazi „Saslong”, na kojoj se voze trke Svetskog kupa, pobedio je u konkurenciji 140 takmičara iz 14 zemalja, za šta je zaradio rekordnih 9 FIS bodova, što će ga na narednoj svetskoj rang-listi približiti plasmanu u prvih 50 na svetu! Drugu poziciju zauzeo je Nemac Manuel Šmit, a treću Švajcarac Urs Krinbil.

Na drugom spustu, održanom samo dva sata kasnije, Vukićević je ostvario drugo mesto, pošto je u cilju samo Austrijanac Kristof Kren imao bolje vreme za 23 stotinke. Iza Vukićevića, na treću stepenicu pobedničkog postolja popeo se još jedan Austrijanac, Sebastijan Arc, aktuelni šampion ove zemlje u spustu.

Dan ranije na trci superveleslaloma Marko je zauzeo zapaženo 5. mesto.

Na trkama u Val Gardeni, nastupali su još Marko Stevović, Strahinja Stanišić i Rastko Blagojević pod vodjstvom trenera Miloša Tomića i Ljubiše Ignjatović.

Marko Vukićević će 30.11.2016, u pratnji trenera reprezentacije Miloša Tomića, startovati na zvaničnom treningu spusta za Svetski kup u Val Dizeru, a za vikend ga očekuju nastupi u superveleslalomu (petak), spustu (subota) i veleslalomu (nedelja).

 

Galerija slika

Komentari