Vesti Alpsko skijanje - Finale FIS Svetskog kupa - SPUST

Alpsko skijanje - Finale FIS Svetskog kupa - SPUST

Soldeu, AND | 13.03.2019. | b92.net
Feuz and Schmidhofer dh kg 100x608

Beat Fojc i Nikol Šmidhofer i zvanično su ukupni prvaci Svetskog kupa u alpskom skijanju u disciplini Spust.

Oboje su po broju bodova imali najveće šanse za osvajanje kristalnog globusa u ovoj disciplini i u finalnoj trci Svetskog kupa u Soldeu u Andori i učinila ono što je bilo potrebno da ga i osvoje.

Švajcarski skijaš Beat Fojc osvojio je mali kristalni globus u spustu, pošto je zauzeo šesto mesto u trci Svetskog kupa održanoj u Soldeu, u Andori.

Fojcu je za osvajanje druge uzastopne titule u spustu bilo potrebno da osvoji jedno od prvih 12 mesta. On je bio šesti sa 0,64 sekunde zaostatka za pobednikom Italijanom Dominikom Parisom.

Paris je trku završio za 1:26,80 minuta. Drugo mesto zauzeo je Norvežanin Kjetil Jansrud sa zaostatkom od 0,34 sekunde, a treći je bio Austrijanac Otmar Štridinger sa 0,41 sekundom zaostatka.

Paris je ove sezone ostvario četiri pobede u spustu. Fojc je pobedio u samo jednoj trci u sezoni, u Biver Kriku u novembru, ali je u 11 od poslednjih 13 trka bio na podijumu.

Austrijanka Mirjam Puchner priredila je iznenađenje pobedivši u sredu 13.03.2019. u spustu kojeg su skijašice vozile na završnici Svjetskog kupa u Soldeu, dok je mali Kristalni globus u toj disciplini osvojila njena sunarodnakinja Nicole Schmidhofer.

Puchner je do druge pobede u Svjetskom kupu došla s vremenom 1:32.91, a drugoplasirana Njemica Viktoria Rebensburg je za njom zaostala tri stotinke (1:32.94). Treća je Švajcarkinja Corinne Suter i njen zaostatak za pobednicom je osam stotinki (1:32.99).

Mali Kristalni globus u ovoj disciplini pripao je Austrijanki Schmidhofer koja u poretku skijašica drži prvo mesto sa 468 bodova, druga je njena sunarodnakinja Stephanie Venier sa 372 boda, a treća je još jedna Austrijanka Ramona Siebenhofer sa 354 boda.

 

Komentari