Vesti Alpsko skijanje - Andrea Fišbaher pobednica spusta u Kran-Montani

Alpsko skijanje - Andrea Fišbaher pobednica spusta u Kran-Montani

| 02.03.2014. | blic.rs
127731255

Austrijska skijašica Andrea Fišbaher pobedila je u takmičenju spusta Svetskog kupa održanog u švajcarskoj Kran-Montani. Drugo mesto osvojila je njena sunarodnica Ana Feninger, a trće Slovenka Tina Maze. Fišbaher je trku odvezla za jedan minut i 34 sekunde, dok je drugoplasirana Feningerova kasnila za pobednicom 15 stotinki, a trećeplasirana Maze 47.

Četvrto mesto zauzela je Austrijanka Elizabet Gergl, a peta je bila Mađarica 25-godišnja Edit Miklos, kojoj je to najbolji rezultat u karijeri u Svetskom kupu.

Danas je prvobitno bila planirana trka u super-kombinaciji, koja je zbog loših vremenskih uslova otkazana, pa su se dame umesto toga nadmetale u spustu koji je trebalo da se održi juče.

Prva u generalnom poretku spusta je Nemica Marija Hefl-Riš sa 504 boda, ispred Ane Feninger sa 424 i povređene Tine Vajrajter iz Lihtenštajna sa 400, koja je zavrsila sa nadmetanjem u ovoj sezoni. U ukupnom poretku skijasca u Svetskom kupu prva je takođe Hefl-Riš sa 1108, ispred Feninger sa 951, Vajrajter 943 i Maze 814 bodova.

 

Komentari