Vesti Akpsko skijanje - FIS Royal DCP kup na skijalištu Iver na Mokroj Gori

Akpsko skijanje - FIS Royal DCP kup na skijalištu Iver na Mokroj Gori

Iver, Mokra Gora | 01.03.2019. | Skijanje.rs
veleslalom2019 720x480

Na stazi Iver na Mokroj gori 26 i 27. februara 2019. je održan FIS Royal DCP kup, međunarodno takmičenje u alpskom skijanju za seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U utorak je vožena slalomska trka dok je u sredu na programu bio veleslalom. Organizator takmičenja je Smučarskog kluba Rojal Beograd na čelu sa gospodinom Mišom Stojanovićem. Rezultati su bodovani i za Alpski kup Srbije.

Slalom - utorak 26. februar 2019.

Nakon dve vožnje, kod seniorski pobednica veleslaloma je Julija Petruta Benga u vremenu 1.40,52. Drugoplasirana Simona Skronbanska iz Bugarske je kasnila  jednu sekundu i 27  stotinki, dok je trećeplasirana bila takmičarka iz Srbije Petra Veljković. Ona je imala zakašnjene od dve skunde i 70 stotinki.

Kod takmičara slavio je predstavnik Severne Makedonije Antonio Ristevski u vremenu 1, 31, 56. Drugoplasirani je bio Strahinja Stanišić iz Srbije, sa seku ndom i 20 stotinki kašnjena, a treći takođe reprezentativac Srbije Veselin Zlatković. On je imao zaostatak od  dvije sekunde i 16 stotinki.

Veleslalom - sreda 27. februar 2019.

Drugog takmičaraskog dana Fis Rojal DPC kupa na stazi Iver, na Mokroj gori, vožen je slalom, u obe konkurencije.

Kod skijašica trijumfovala je Rumunka Julija Petruta Benga. Drugopslaisrana je bila Petra Veljković iz Srbije sa zakašnjenem od 97 stotinki, a treća takođe reprezentativka Srbije Marta Dinić. Ona je kasnila dvije sekunde i 21 stotinku.

Kod skijaša trijumfovao je Strahinja Stanišić iz Srbije u ispred Antonija Ristevskog iz Sjeverne Makedonije, dok je treći bio Slovak Kristian Pavelka.

----------------

FIS CHI "Eurokrem cup" - Mokra Gora

Fis Royal kupu je predhodilo dečije takmičenje FIS CHI "Eurokrem cup" koje je voženo u nedelju i ponedeljak 24-25. februara 2019. Najmlađi takmičari uzrasta U14 i U16, njih oko 60 iz osam zemalja, su se nadmetali u disciplinama slalom i veleslalom, a organizator takmičenja je bio Skijaški sevez Srbije. Razultati sa ovih trka su se bodovali i za Alpski kup Srbije.

---------------

Sa ograde hotela Iver je dominirao i poster sportskog novinara Duška Koraća koji je godinama pratio skijaška takmićenja pa i ova koja su se održavala na Mokroj Gori.

 

Galerija slika

Komentari