Vesti 6. Svetski dan snouboardinga 18.12.2011.

6. Svetski dan snouboardinga 18.12.2011.

Beograd | 12.12.2011. | uf, skijanje.rs
World Snowboard Day20114

Sneg počinje da pada na planinama, vozači spremaju svoje daske, voskiraju ih a organizatori Svetskog dana snowboardinga užurbano spremaju sprave i promociju ovog najvećeg internacionalnog snowboard događaja, samo za Vas!
U nedelju 18. decembra ispred Supermarket concept store-a u Višnjićevoj ulici na Dorćolu, sa početkom u 18 časova biće obeležen Svetski dan snouboardinga (WSD).

U organizaciji Red Bulla i Udruženja Freestylera na terasama ispred Supermarketa biće postavljeni specijalno pripremljeni gelenderi i mini skok na kojima će najbolji snouborderi iz cele regije pokazati šta znaju. Program će trajati do 20 časova, nakon čega se celo dešavanje seli u Dom omladine na Beogradsku premijeru filma The Art of Flight!


Suština ovog događaja je da pokaže široj javnosti energiju i zadovoljstvo bavljenja snowboardingom kroz različite zimske slobodne aktivnosti svugde u Svetu. Udruženje Fristajlera će biti jedini predstavnik Srbije u 2011. tako što će specijalno za taj dan uz pomoć Red bulla i Quicksilvera napraviti veliki snežni party u centru Beograda. Kao i prethodnih godina očekuje vas sneg, gelender, skok, demo vožnja, dobra muzika i sjajno druženje. Prethodnih godina Svetski dan snowboardinga se takodje održavao ali na Košutnjaku a ove godine smo odlucili da promenimo lokaciju i koncept. Samo iskusni boarderi, “movie set up” u duhu „The Art of Flight“ premijere I after party.

Do sada Svetski dan snouboardinga ima više od 130 prijavljenih događaja u 33 zemalja. Ne ustručavajte se da pogledate i upoznate ovogodišnji program na sajtu  www.world-snowboard-day.com . Među događajima je uvrštena i naša manifestacija sa premijerom filma „The Art of Flight“ a posebno raduje i opcija pregleda sajta na srpskom jeziku.
Groznica Svetskog dana snowboardinga uvek ide napred, ove godine je 9 novih zemalja uzelo učešće u organizaciji ove manifestacije.

Pa, ako ste snow zavisnik - pripremite se za nedelju 18.decembar. Pray for snow!

 

O filmu: The Art of Flight!

Pripremite se za novu vrstu akcionog sportskog filma: „The Art of Flight“, koji je svoju premijeru doživeo 7. septembra  u njujorškom Bikon Teatru, a koji predstavllja pravi pomak u video produkciji ovog sporta na globalnom nivou. Snouborder Travis Rajs, zajedno sa ekipom najboljih vozača na svetu, završava dvogodišnju potragu onoga što je moguće na snoubordu. Red Bull Media House, u saradnji sa Brain Farms Digital Cinema predstavlja film Kurta Morgana sniman najsavremenijom filmskom opremom, od čega je većina opreme dizajnirana specijalno za potrebe ovog filma.

Travis Rajs je sam izabrao svoje kolege sa liste najboljih snoubordera današnjice, uključujući dvostrukog dobitnika nagrade “Vozač godine“ Džona Džeksona, zatim Marka Landvika, osvajača olimpijske medalje Skotija Laga, Nikolasa Mulera, Džejka Bluvelta, Pata Mura, Džeremi Džonsa i druge. Priključite im se u njihovim ponekad uspešnim, često napornim potragama za otvaranjem novih planinskih zona i pristupa neistraženim planinama, iz potpuno jedinstvenog ugla. Planinski venac Darvin u Patagoniji u Čileu, Tordiljo venac na Aljasci, Snejk River venac u Vajomingu, Aspen, Kolorado, Andi, kao i Kutenej planine u Britanskoj Kolumbiji, Revelstouk i Gout venac, predstavljaju scene ove epske produkcije.

„Kroz potpunu posvećenost svih vozača u stvaranje ovog filma, u mogućnosti smo da vam pokažemo na najverodostojniji način kako je izgledalo putovati na neka od najudaljenijih mesta na planeti u potrazi za dinamičnim terenom i uslovima,“ kaže Rajs.

Pristupom bez presedana koji je omogućila neobična kamera i uglovi snimanja, publika će definitivno podeliti ovaj doživljaj. Brain Farm Cinema zabeležila je dramatičnu lepotu kulture, divljine i naravno snouboringa u svom arsenalu filmske tehnologije i opreme koji se stalno šire.Neverovatni trikovi I hrabrost ovih momaka će skroz promeniti pravac snoubord industrije.

Komentari