Vesti 3 Doline, FRA - Nova ski mapa za 2018.

3 Doline, FRA - Nova ski mapa za 2018.

Les 3 Vallees, FRA | 20.09.2017. | latania.co.uk
2018 3v 800x486

Ažuriran je i definisan novi izgled ski mape skijaškog domena 3 Doline (Les 3 Vallees) za 2018. odinu. Ono što se odmah uočava je svežiji prikaz ali je i preplavljena sa mnogo više detalja. Nova je i markacija za prelazne tačke između dolina.

Ono što je u domenu 3 Doline urađeno od maja 2017 i što će biti u funkciji u predstojećoj ski sezoni 2017/2018. prikazano je na novoj mapi. Evo nekih od tih novosti:

Nova "Ariondaz" gondola u Courchevelu
U naselju Courchevel - Moriond  1650 stara "Ariondaz" gondola sa 4 sedišta je zamenjena novom sa kabinama sa 8 sedišta. Uz dupliran kapacitet, nova gondola je i za 25% brža od stare. Vrednost ove investicije je 19 miliona evra.
Duž ove gondole izgrađena je i nova, 3 km duga, sankaška (Luge) staza.
Nova "Roc de Tougne" žičara sedežnica u Meribelu
Dva duga, strma, stara paralelna ski lifta "Roc de Tougne" u Meribelu su zamenjena novom žičarim sedežnicom, a investicija je vredna 6.3 miliona EUR. Izlazna stanica je na vrhu Mont de la Challe između Meribela i Les Menuiresa.Nova "Moraine" gondola u Val Thorensu

Stara, duga žičara sedežnica "Moraine" koja vodi prema sektoru Glacier je zamenjena novom, toplijom i udobnijom gondom za šta je utrošeno 13 miliona evra. Pričalo se da će i stara žičara COL koja u u nastavku nove gondole vodi do vrha Gleciera biti zamenjena, ali ona je još uvek na svom mestu.
Nova sankaška (Luge) staza u Meribelu
Sa vrha gondole "Tougnette 1" uređena je nova sankaška staza koja se spušta i utapa u zelenu "Truite" ski stazu koja povezije naselja Mottaret i Centar u meribelu.

Ovo je peta sankaška staza u domenu 3 Doline. Uz već pomenutu u Courchevel - Moriond  1650, ostale se nalaze u Val Thorensu, Les Menuiresu i  Courchevelu 1850/1550.Nova "Corniche" plava ski staza u Val Thorensu  od 0,5 mil EUR

U Val Thorensu su uložili pola miliona eur u izgradnji nove plave ski staze koja povezuje područje od Folie Douce-a do staze žičare "Stade". Obilazeći naselje sa gornje strane skijaši mogu lako izbegavajući gužnu i uske staze kroz naselje da pređu na drugu stranu skijališta.Ski staza "Lac de la Chambre" je sada laka - plava
Vrh Col de la Chambre spaja - povezuje tri skijališta, Les Menuires, Val Thoren i Meribel. Spuštanje u Meribel je do sada bilo moguće jedino crvenim stazama, što je predstavljalo problem za skijaše početnike. Ovog leta su dosta radili na uređenju, i smanjemu nagiba na kritičnim deonicama ski staze "Lac de la Chambre" tako da ona sada ima klasifikaciju laka-plava.


U Orelle-u nova ski staza "La croix d'Antide"
3 Doline, sektor Orelle - nova ski mapa za 2018. i na njoj ucrtan položaj novo izgrađene skijaške staze "La croix d'Antide".


Couloir Tournier u Meribelu promenio ime
Još jedan detalj se uočana na ski mapi domena 3 Doline za 2018. Crna staza "Couloir Tournier" u Meribelu koja se sa vrha Saulire spušta prema Meribelu sada ima novi naziv. Zvanično je preimenovana u "GoPro Couloir"!Pogledajte kako izgledaju trenutno dostupne nove mape skijaškog domena 3 Doline:

 

Galerija slika

Komentari