Smeštaj Zlatibor Planinski dom "TORNIK"

Planinski dom "TORNIK"

pdtornik logo600x400

Planinarski dom je autentične zlatiborske gradnje (drveni objekat) smešten je na 1020mnv, na 4 km od centra Zlatibora na putu za Ski centar Tornik u neposrednoj blizini Ribničkog jezera. Iz doma se pruža pogled na grebene Tornika, Čigote, Ribničko jezero i reku Crni rzav.

Upoznajte Zlatibor, jednu od naših najposećenijih i najlepših planina koja do sada nije imala planinarski dom i iz tog razloga relativno je malo poseta planinara ove lepotice.

Udruženje građana „Klub-Salamandra„ je zakupilo planinski objekat u blizini Tornika sa namerom da omogući jeftiniji smeštaj za sve planinare, skijaše, bicikliste, zaljubljenike u prirodu, kao i sve ljubitelje ove planinske lepotice.

Ovim putem vas pozivamo da posetite Planinski dom „ Tornik“ i uživate u lepotama Zlatibora na drugačiji način van svake gradske gužve i buke koja je danas postala sastavni deo našeg  življenja. Okolina i predeli oko doma idealna su lokacija za sve zaljubljenike u prirodu.

Stoga smo u mogućnosti da vam organizujemo vikend ili višednevne izlete sa  licenciranim vodičima. Vožnja MTB po obroncima Tornika i Zlatibora zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima.

Mogućnost rentiranja ski i biciklističke opreme. Planinarske i pešačke ture kroz  guste borove šume Tornika jesu neponovljiv događaj za sve.

Dom je autentične zlatiborske gradnje (drveni objekat) smešten je na 1020mnv, na 4 km od centra Zlatibora na putu za Ski centar Tornik u neposrednoj blizini Ribničkog jezera. Iz doma se pruža pogled na grebene Tornika, Čigote, Ribničko jezero i reku Crni rzav.

Kapacitet doma je 60 planinara, sobe su dvokrevetne, trokrevetne, šestokrevetne kao i potkrovlje gde se može smestiti veći broj planinara u istoj prostoriji. Dom poseduje veliki trpezariski prostor u kom se nalazi kamin za grejanje. Kuhinja doma raspolaže sa osnovnim priborom za ručavanje. Dom ima dva tuša u zajedničkom kupatilu i nekoliko odvojenih toaleta. U planu je rekonstrukcija istih i proširenje tuševa i toaleta za veći broj ljudi.
 
Postoji mogućnost organizovanja keteringa za grupe, kao i individualna ishrana. Mogućnost kupovine domaćih proizvoda od lokalnog stanovništva, sir, mleko, kajmak...itd.

U koliko ne posedujete sopstveni prevoz u mogućnosti smo da vam obezbedimo prevoz do objekta sa željene lokacije kombi vozilima 8+1, kao i prevoz do željenih  turističkih destinacija u okolini Zlatibora.

Za sve ostale informacije možete nas kontaktirati na:
+381 63 210 983

kontakt@klub-salamandra.rs