Smeštaj Makedonija Hotel MOLIKA - Pelister, Bitolj

Hotel MOLIKA - Pelister, Bitolj

hotel molika 5 600x400

Hotel "Molika" je biser Pelistera. Jedno od retkih mesta gde se može osetiti netaknuta priroda, pobeći od svakodnevnog života i uživati u besprekornoj usluzi. Hotel radi tokom cele godine.

Hotel Molika se nalazi na planini Baba u Nacionalnom parku Pelister na 1,420 m/nv. Od grada Bitolj je odaljen 15km. Hotel posluje u okviru kompanije za ugostiteljsvo, rekreaciju i sport ELEM TURS, DOOEL Skopje.

Lociran je na severoistočnom delu Nacionalnog parka, odakle se pruža pogled na Pelagonijsku dolinu, grad Bitolj i okolinu. Ovaj deo parka je jedna od najinteresantnijih i uzbudljivih lokacija koju odlikuje bogatstvo retkih vrsta flore i faune.

Hotel "Molika" je kategorisan sa 3 zvezde (***), a svojim spoljašnjim i unutrašnjim izgledom u potpunosti je uklopljem u ambijent i sredinu koja ga okružuje. Idejom dizajnera da spoje materijale drvo i mermer, posetioci i gosti mogu da osete toplotu i dušu u svim delovima hotelskog objekta.  

U okviru Hotela Molika funkcioniše skijalište "Kopanki" koje raspolaže sa jednom dvosed žičarom "Begova češma" i jedanim ski liftom "Kopanki".

Dužina žičare i ski liufta u nastavku je 1326m, kapacitet im je 1133 skijaša na sat. Dve ski staze su srednje težine a njihova dužina je 1341 metara sa površinom 53640 m2.


Hotel raspolaže sa 57 soba, od kojih:
    - tri apartmana
    - tri trokrevetne sobe
    - Preostale su dvokrevetne sobe, dvokrevetne sobe sa dečijem krevetom i sobe sa francuskim ležajem.

Pored toga, hotel raspolaže sa:
    - Restoranskom salom kapaciteta 170 mesta
    - Dve sale za sastanke i seminare kapaciteta oko 40 učesnika
    - Banket salom sa 15-20 mesta
    - Letnjom terasom sa 80 mesta
    - Kutkom za decu
    - Skijašnicom, ...

Detaljnije o hotelu: www.hotelmolika.com.mk