Vesti Tornik - Izrada planske dokumentacije za područje Skijališta

Tornik - Izrada planske dokumentacije za područje Skijališta

Tornik | 07.10.2015. | skijalistasrbije.rs
Tornik plan granica obuhvata 640x389

Pristupa se izradi Plana detaljne regulacije za područje Skijališta "Tornik" na Zlatiboru. Svako skijaško područje, pa i Tornik, je složena prostorna organizacija sastavlјena iz više elemenata, koja sadrži turističku celinu sa komercijalnim sadržajima međusobno povezanim sistemom puteva, staza različitih kategorija (izletničke, biciklističke, idr.), žičarama, i sl. Specifičnost područja je posebna turistička ponuda koja uklјučuje raznovrsne lokacije koje treba da budu objedinjene u funkcionalnu celinu skijaškog prostora.

Planom će se predvideti izdvajanje površina za proširenje postojećih ski staza i utvrđivanje pravila za njihovo građenje i uređenje. Takođe će se predvideti i gradnja pratećih objekata na površinama skijališta čija je namena ugostitelјsko–turistička, komunalno–servisna, trgovačka, uslužna i sl. a koji se grade u funkciji osnovne namene skijališta.

Predmet izrade generalnog projekta je da se sagledaju uslovi realizacije izgradnje poslovno–uslužnog objekta na Torniku u kome bi se nalazila uprava JP Skijališta Srbije, sa komercijalnim i ugostitelјskim sadržajima zatvorene neto površine prizemlјa oko 400 m2 , spratnosti Su+P+1.
Osnovna podela prostora:
 - Suterenski prostor: blok toaleta,sanitarni blok za zaposlene, tehničke prostorije restorana (ostave, podstanice za grejanje, elektro blok i sl.), prostorija ambulante. Podrum bi se koristio kao magacinski i tehnički prostor.
 - Prizemlјe: restoran sa samouslužnom linijom i odvojenom malom restoranskom salom...
 - Komercijalne prostorije tipa: ski renta, prodaja karata, renta vozila, ski depoi, prostorije za izdavanje, kancelarije JP SS i sanitarni blok za zaposlene i posetioce.        
 - Sprat: na gornjem nivou tri-četiri apartmana, kao i prostor za smeštaj gostiju u vidu junior soba sa 4-5 kreveta.

Javni poziv (tender) za izradu Plana detaljne regulacije za područje Skijališta "Tornik", oktobra 2015. godine je raspisalo JP Skijališta Srbije. Za sprovođenje nabavke a zatim dalje procedure usvajanja Plana potrebno je u najboljem slučaju nešpto manje od godinu dana.

 

Galerija slika

Komentari