Vesti Skijaško trčanje - Milanko Petrović istrčao svoj prvi sprint u okviru olimpijske norme

Skijaško trčanje - Milanko Petrović istrčao svoj prvi sprint u okviru olimpijske norme

Bruksvallarna, SWE | 24.11.2013. | Skijanje.rs
MilankoBruksvallarnafissprint24112013370x225

Pošto nije nastupio na prvom IBU biatlon kupu, Milanko Petrović je iskoristio priliku i prvi put startovao u FIS cross country (skijaško trčanje) trci u disciplini sprint 1,2 km koja je u nedelju 24. novembra 2013. održana u mestu Bruksvallarna u Švedskoj, na kojoj je zauzeo 36 mesto sa 11.8 sekundi zaostatka i osvoujenih 113 FIS bodova - što je rezultat u okviru olimpijske norme koja iznosi 120 FIS bodova.

O svojim utiscima sa ove trke, Milanko je za ski portal Skijanje.rs izjavio:
- Na trku smo krenuli u ranim jutarnjim satima iz Idre-SWE i stigli pred sami start trke u Bruksvallarni-SWE. Nisam uspeo da testiram skije tako da sam uzeo prve koje su mi došle pod rukom. Nisam se ni dobro zagrejao tako da je sve bilo do mene. Moglo je biti još bar 3-4 sekunde bolje, ali nije bilo loše ni ovo. Ipak je to u 120 bodova tj. u okviru A olimpijske norme.

Obzirom da do sada nije takmičio u disciplini sprint na 1,2km, Milanko je još dodao:
 - Nisam nikada trčao sprint trku pa nisam znao kako treba da se vozi. Bojao sam se da pojačam kao da neću stići do cilja nego celo vreme sam vozio sa nekom rezervom. Jer svaka moja dosadašnja trka i u biatlonu i skijaškom trčanju je trajala preko 20 minuta a sada cela trka se završi za manje od 3 min tako da je to trebalo dosta drugačije odraditi. Danak neiskustva, ali sledeći puta znam kako treba i šta treba i nadam se da će biti dosta bolje.

Od reprezentativaca Srbije, Pored Milanka Petrovića na 36. mestu, u ovoj finalnoj sprint trci nastupio je i Emir Hrkalović i trku završio na 83. mestu.

Od ostalih takmičara iz okruženja plasmane su ostvarili i Nemanja Košarac, BIH na 89. mestu; Stefan Lopatić, BIH na 93. mestu i Darko Damjanovski, MKD na 97. mestu od 103 takmičara na cilju.

U juniorskoj kategoriji rođenih 1994 i mlađih, FIS sprint trku je vozila i naša mlada takmičarka Anja Ilić (1998) članica ski kluba Zvezda sa Zlatibora koja je ovo takmičenje završila na 42. mestu. Na istoj trci Marija Kolarovska, MKD je bila 44.

U seniorskoj FIS sprint trci u ženskoj konkurenciji trku je vozila Tanja Karisik, BIH i zauzela 60. mesto

Nakon ovih trka naši reprezentativci su se sa trenerom Tihomirom Milosavljevićem vratili u Idre gde nastavljaju trening i čekaju sledeći nastup, a to je prva IBU biatlon Svetski kup trka u sezoni koja se održava u Ostersundu u Švedskoj od 27. novembra do 01. decembra 2013.

Galerija slika

Komentari