Vesti Planinski skejtboard - Najbolji srpski borderi traže put do Italije

Planinski skejtboard - Najbolji srpski borderi traže put do Italije

Novi Sad | 01.06.2014. | novisadinfo.info
bukovac201325480x292

Kategorije

Povezane strane

Klub planinskog skejtborda „ATB“ iz Novog Sada postoji od 2006. godine i do sada je organizovao više međunarodnih takmičenja, a najznačajnije je svakako prošlogodišnje Svetsko prvenstvo u Bukovcu, koje važi za trenutno najveće i najpriznatije takmičenje ikada održano u ovom sportu (preko stotinu gostiju iz 20-ak država). Članovi kluba su takođe učestvovali na više međunarodnih takmičenja širom Evrope i to sa dosta uspeha i osvajanjem više medalja (naročito u ženskoj kategoriji).

   Ove godine takmičari ovog sjajnog tima planiraju putovanje na nekoliko najvećih evropskih takmičenja, koja su ušla u sistem bodovanja za Evropski mountainboard kup, sa ciljem nadmetanja, ali i promovisanja manifestacije – Svetskog prvenstva u border krosu, zakazanog za 5-6 septembar 2014. godine u Bukovcu, kraj Novog Sada.

   Kako u Srbiji skoro nijedan alternativni sport nema podršku ni Grada ni Države, tako ni ovaj klub i sve svoje poduhvate finansiraju sami. Imajući u vidu da su neka takmičenja veoma blizu jedno drugom (takmičenje u Italiji je nedelju dana pre takmičenja u Nemačkoj), vrlo je teško obezbediti dovoljno sredstava za odlazak na ista i pokriti sve troškove – prevoz, smeštaj, hrana, prijava.

   Tu je potrebna sportska sponzorska podrška koja bi pomogla našim najboljim vozačima da odu na Evropsko prvenstvo u slalomu, koje se održava u Italiji od 1-3. avgusta ove godine. Plan je da povedu naše najbolje vozače (šampioni u svojim kategorijama – seniori, devojke, master i juniori) i umešaju se u borbu za pobedničko postolje, za koje realno imaju velike šanse.

   Senka Bajić, jedan od predstavnika „ATB“ kluba iz Novog Sada, koja je vicešampion sveta, dvostruki balkanski i evropski šampion, kaže za naš sajt:

Iako smo izuzetno uspešan tim sa velikim brojem odličja i organizatori možda i najvećeg takmičenja u mountainboardingu, slabo kada smo imali podršku od Grada ili Opštine, iako smo svi iz Novog Sada, a staza na kojoj treniramo se nalazi na Fruškoj Gori. Zaista je šteta da ne iskoristimo potencijal koji nam Fruška Gora pruža, i talenat za ovaj sport koji smo do sada dokazali i pokazali na mnogobrojnim takmičenjima.

 

Galerija slika

Komentari