Citirati Originalno postavljeno od pooya Pogledati poruku
Eh, pa mislio sam malo da ustedim a i ne vidim da je to neophodno - turpija ce skinuti i rubnik ali i fenol. Ili se ja mozda varam?

Da, Rašpla/glodalo skida mnogo i imam i finu i srednje grubu turpiju, nije samo bilo mesta da u istom postu stavim i te slike. Inače, duzina turpija koje staju nosač sa promenljivim uglom je 70mm i mogu reci da je za iole precizan rad to neka minimalna duzina.

Kombinovanih četki nema - jedna je sa najlonskim vlaknima a dve sa bronzanim (gruba i fina, za pre i posle peglanja).
Turpija neće skinuti fenol...ako ovako ostaviš i ne nabaviš taj nož, ostrit češ fenol, veruj mi....Najprije treba nožem porezati fenol, da se oslobodi rubnik, a tek onda idu na metal turpije.....pisao sam ti o tome, i dao čak sliku tog noža firme Skiman na stranici prije ove.... Zapamti još jedno: rubnik radi od repa prema krivini (zato je treba okrenut skiju od sebe kada ju učvrstiš u primeže)-Znači sve ide u smeru skijanja, jedino kad budeš nakapao vosak i onda ga peglom raspoređivao po površini, onda idi od krivina prema repu, isto ide skidanje odvečnog voska, kao i glancanje.... A gde ti je plutasti kork za glancanje skije??