Citirati Originalno postavljeno od skiman Pogledati poruku
Turpija neće skinuti fenol...ako ovako ostaviš i ne nabaviš taj nož, ostrit češ fenol, veruj mi....Najprije treba nožem porezati fenol, da se oslobodi rubnik, a tek onda idu na metal turpije.....pisao sam ti o tome, i dao čak sliku tog noža firme Skiman na stranici prije ove.... Zapamti još jedno: rubnik radi od repa prema krivini (zato je treba okrenut skiju od sebe kada ju učvrstiš u primeže)-Znači sve ide u smeru skijanja, jedino kad budeš nakapao vosak i onda ga peglom raspoređivao po površini, onda idi od krivina prema repu, isto ide skidanje odvečnog voska, kao i glancanje.... A gde ti je plutasti kork za glancanje skije??
Hm ,turpija možda neće ali rende sigurno hoće, posebno ako se posližiš malim trikom i ako su rubnici brušeni na 88-90 stepeni - namestiš minimalni mogući ugao na nosaču turpije/alata (na primer 85 stepeni ili jos manji) i onda pažljivo stružeš rendetom. Naravno da se ovako zakači i malo od rubnika ali ako se pažljivo radi to je minimalno a odstrani će višak fenola.

Pored 3 četke ne vidim za šta bih koristio "plutasti kork" (pluta se na nemačkom kaže kork).

Uzgred, čini mi se da je tvoj sin negde gledao ski varijantu filma "Need for speed". Mislim, ne da mali ide nego... Zzzzzzzzzzzummmmmmmmmmmm!!!