Tuzno da se neko ko je od 250 ljudi uzo pare za aranzman usudjeje izjaviti: ‘sta ste ocekivali za ove pare’! Pa svi placaju te pare za boravak u Les Sybelles (kolko se sjecam tamo i nema nekih previse chique-apartmana) jer skijaliste jos uvjek relativno nepoznato. ti djecaci koji su predstavljali ski-bus moraju da se oduce od balkanske brutalnosti. Bogami ko da su oni smislili unikatne jeftine aranzmane pa sebi mogu dozvoliti takve komentare. Svi tamo idu otprilke za tu lovu, ali niko ne biva tretiran ko stoka.
Ovdje je kolko ja vidim bilo vise pitanje nepsremnosti da se za putnike malo profesijonalnije zauzme i pobrine.
Sto se tih “menadjera” i vodica tice nemoj te imati iluzija da slicne low-budget organizacije sa zapada koje pod slicnim uvjetima/cjenama vode ljude na skijanje uvijek imaju vodice ili hostese koje pricaju francuski (naj cesce su to studentici, a ponekad im se doslovno mora nahebati zalosne majke da bi shvatili da moraju da ti regulisu neke stvari). Cesto tu bude nesporazuma i nesulgasica (nekad i sami domacini francuzi koji rentiraju naprave sranje, pa onda organizacija na licu mjesta mora da rijesava problem)., ali poenta je da se prema gostu kojeg predstavljas kao organizacija ponasas maximalno uljudno i da se za njega zauzimas pa cak i ako nema naj optimalnijeg rijesenja.

Put za gore iz Maurienne na par mjesta ozbiljno nezgodan, takodje zadnji dio, do gornjeg djela sela, ako kojim slucajem napada takodje zajeban. Ici iz doline u St. Sorlin d’Arves, a nemati lance je idijotizam to mozda opet nije greska agencije nego iznajmljenog autoprevoznika (ali ipak na kraju greska agencije).

Sto se organizacije smjestaja preko low-budget agencija tice , moram reci da sam i sam odavde sa zapada kretao na skijanje a da do dolaska na odrediste nisam znao u kojim apartmanima cu biti smjesten ne samo u les sybelles nego i u valthorens isl (samo nikad se nije desilo da me ovako ko vas vozaju gore-dole)…hebiga tako je to kad organizaciju sopstvenog skijanja prepustis trecim licima. Naravoucenije organizuj se sam, sam iznajmi prevoz onako ko ski-magarci i znas na cemu si; pa ako i bude problema sam pao sam se ubijo.
Evo vec par sezona idem u sopstvenom aranzmanu, koji je iskreno puno skuplji, ali dok to mogu priustiti tako cu i da nastavim. Kad me ponovo sitgnu (finasiske) nevolje opet cu vesela lica i pun entuzijzma sa 'stokom u low-budget'.

Stvarno steta zbog tog cimanja koje ste dozivili, a vidim da vam se skijaliste svidilo, a ono je stvarno za te pare vise nego oke.

Ako taj Ski-busic imalo drzi do svog imena onda ce te tipove otpusti bez dalje suplje price.