Citirati Originalno postavljeno od nidza Pogledati poruku
Probao sam velike skije, uostalom, ceo život sam ih vozio i ne vraća mi se praistoriju. Ne znam po kojim svetskim skijalištima, Flexon, ti provodiš tvoj zimski godišnji, kada možeš da biraš kvalitetan offpist i kad (već preterano subjektivno) preporučuješ skijetinu za čoveka od 2+ metra i 120 kila? Stvarno su prošla vremena skija koje su vozile skijaša, a ne obrnuto - moj neki stav. Nešto na Kopu nisam video da bi se nauživao ove godine.

Uglavnom, vozim skiju od 170cm, koja mi je fakat preduga. Zašto bih opet kupio skiju iste dužine?
Dosta ljudi ti je vec sugerisalo i definitivno ti je 168 bolja opcija od 160cm.
Istina je da se krace skije lakse skijaju i prvi utisak je uvek takav. Medjutim, duzina skije i te kako i dalje ima veze sa skijaskim znanjem i sto si bolji trebalo bi da ides na duze skije. Razlog je sto vozis vecim brzinama, sto ti treba veca stabilnost i sigurnost.
Ja i sam imam slalomske skije od 155cm i visina i tezina su mi verovatno jako slicne kao tvoje. Skije sam uzeo u toj duzini jer su bile ultra povoljne, mada sam originalno hteo 165cm (al nije bilo). I generalno se nisam pokajao jer one zaista omogucavaju jako laku upravljivost i nisu previse nestabilne cak i za nekog sa 80+ kila, i lepo se usavrsavaju kratki zavoji i karving na njima, ali... Problem je sto su to iskljucivo slalomske race skije koje se u tom modelu prave cak i krace nego modeli drugih proizvodjaca i sto ako pozelis da ides van staze ili vecom brzinom to postaje zaista mucenje bez obzira na tehnicko znanje. Hupseri su takodje teski i dalji skijaski napredak uopste na takvim skijama je dosta ogranicen.

E sad ti si vozio klasicni nizi rekreativni karv model od 170cm i ucinio ti se predugacak, sto apolutno stoji, ali sad, kad si verovatno tehnici bolje potkovan nego u vreme kad si uzeo taj S1, ti uzimas ALLMOUNTAIN model 10cm kraci. To stvarno nije neka logika.
Ne kazem da bi trebalo da ides na 184, ali moja dilema da sam na tvom mestu bi bila 168 ili 176 i to bi stvarno trebalo da probas jer je individualno, a 160cm ti je definitivno prekratko.