Ma zdravo svi ti lazni i pravi betoni.....dajde neku finu me(h)ku dasku....za moja omatorila koljena...
Ma zdravo svi ti lazni i pravi betoni.....dajde neku finu me(h)ku dasku....za moja omatorila koljena...
Šta vi radite sa skijama kad vam treba 14 na vezu? Jesam ja to upao u na olimpijadu?Upravo žderem pa ću da napravim matematiku za površinu skije, živo me zanima šta će da ispadne. Biće neka teška aproksimacija.
![]()
Br. 1 To su jednom rijecju zivotinje (zderu malu djecu za dorucak) od po 100 i vise kg.
br 2. Malo se i izmotavaju (kurche se pred rajom).
Br.3 Oce da im popucaju ligamenti i noga izleti iz pancerice, a stopalo ostane unutra
Br 4. Man' se matemtike nidzo, pusti povrsine i zapremine, ti imas skiju i 'tacka' (sto bi flexon reko), a za bolje offpiste aktivnosti ti treba skija koja je od - 5 do + 5 cm od tvoje visine, to je optimalno vjeruj na rijec.
![]()
Flexone je'ote nisi jedini na Forumu sa tim tvojim M999 eno otkrih upravo post lica zvanog LUXI, covjek/zena? ima iste te skije, eto ti sad moralne i svake druge podrske.
Izmenio/la Sapa; 03.04.2007 u 22:29.
Ja mnogo volim offpist aktivnosti, samo slabo imam prilike da ih i materijalizujem. Kapiram da kada budem mogao da zabodem prst na kartu sveta i stvorim se tamo za 24h da vozim dobar offpist, da ću imati keša za još jedan par takvih skija.
BTW, meni težina varira oko 80+ kg, volim oštro da vozim i nisam imao problema sa vezom podešenim na oko 6. Kad počnem sezonu, obično bude 5.5, što je malo preslabo, ali daje mi meru u startu, da bih pojačavao do 6.5 posle 2-3 dana, odnosno sledeći vikend. Preko toga ni ne zavrćem nikad, mislim da to može mnogo skupo da košta.
I tako... Prognoza totalno sr@nje, ne znam da li bacati pare na Kop ili se presabrati sa ovom dobrom kupovinom i sačekati ko čovek narednu sezonu.![]()
Ma nidzo svuda moze da se vozi offpiste, ne moras da gledas daleko preko ograde svog dvorista da bi ugledao offpiste terene..... za jednu finu allmountain skiju ih imas na toj Brezovici divota (btw po slikama je to mali freerideparadise), pa ima ponesto i na Durmitoru, Bjlasici, a iz iskustva znam da se i na Jahorini cjeli jedan dan mozes skijati van piste......
Dakle mozes da imas jedne skije tvoje visine ili nesto krace (do -10 cm), a da nemoras da zapadas prst na 'globusu' dalje od juzne Srbije i centralne Bosne....
Boze sacuvaj da ja ovdje masovno propagiram neke freeride-modele to je nesto drugo i namjenjeno prvestveno za drndanje po 'pustoshima i vrletima" (to mi bolje zvuci nego backcountry), nego pricam o lijepom skijanju van staze, pristupacnom nama obicnim smrtnicima, a za takvo 'fino' skijanje je mnogo pozeljnije imati jednu duzu dasku. eto.
PS
Svaka cast allmountain skijama, ALI ako ikad krenem na Brezu (na kojoj u tom trenutku ima metar i vise snijega) iznajmio bi jedan K2 Outlow ili SP Seth Vicious ili Salomon Gun ili flexonov M999.....jooooj
PS2
Ja variram izmedju 81 i 85 kg, zimus mi je comp kod namjestanja veza izbacio 'optimalan din' , za moje godine, tezinu.....7.9, ostavio sam ga na tome....
Izmenio/la Sapa; 03.04.2007 u 22:51.
Opet se vraćam na moj pad (da se razumemo, uzrokovan prvenstveno neprilagođenoj vožnji uslovima puta).
Imam 100kg i vez mi je popustio kao da ga nikad nije ni bilo, a bio je pritegnut na 9, i mogao sam baš gadno da se povredim. Tako da ima i suprotnih iskustava kad je podešavanje DIN skale u pitanju.
S druge strane, početkom sezone, iz jednog bezazlenog pada lakše sam povredio sam meniskus kolena. Išao sam sporo i vez je popustio u poslednjem trenutku.![]()
Ja co'eka samo kuka. Budi musko, skini koju kilu, vjezbaj jogu.....nabavi neke kvalitetnije vezove....... izgleda da su atomicovi vezovi zheschi shit (ovo zadnje ozbiljno), ali moram priznat da sam otkrijo anti-fanclub salomonovih vezova, naiso sam na ljude koji su imali istih problema sa sharafima na krilicima, koji se naprasno olabavljuju....elem sad i ja znam px 12 ili tyrolia (hvala felxonu na savjetu)..............i budi musko nemoj ba toliko da kukas....![]()
Izmenio/la Sapa; 04.04.2007 u 00:26.
e ovako sto se gore pomenutog DIN 14 tice
ne treba ni meni ja drzim svoje na izmedju 9 i 10
doduse tyrolia ff17 mogu da nidu do din 17
i kada bi se u nekom slucaju nasao na mjestu gdje ni po koju cijenu
ne zelim da mi spanu skije
onda bih zategao na 17
ali nije ni to poent je kvalitet veza
obicno vezovi sa vecim DIN-om su dosta kvalitetniji
zato sam mislio da magma ima din 14 vez
od glave visak ne boli![]()
ali s obzitom na konstrukciju i cijenu tyrolia din 17 vezova
stvarno se nema sta reci
naravno da preferirram P18
ali je standardno skoro duplo skuplji ovdje
cisto sumnjam da je puno bolji ako uopste
tyrolia FF17 ima vise metala nego yugo
a sapa pomenu nesto o atomic vezu
neki dan sam i ja nesto procitao
neke negativne komentare sto se tice atomic vezova
ali ne mogu sada da nadjem gdje pa da kopiram
i jos nesto sa duzom skijom puno bolje saradjuju vezovi
jer da bi vez na kracoj skiji reagovao opterecenje
treba da bude puno puno vece to je cista fizika
nije djaba da se cesce dogadjaju teze povrede sa kratkim skijama
jedino mjesto gdje kratka skija ima prednost to je u guscoj sumi
ali gdje ne mogu da prodjem sa 181
tu necu proci ni sa 160
i u tim uslovima bih radije preferirao meksi flex nego kracu skiju
u cijelcu je jedino bitno da je skija na povrsini
ako je skija pod snijegom razna sranja mogu da se dese
mozes da zakacis panj kamen ili trako nesto ....
a kad je skija na povrsini moze da se poskoci po potrebi i zaokrene
ne da su skokovi jaca strana na moju tezinu
al gdje guza radi nko meduza tu skacem ko primoz ulaga![]()
a sto se off piste skijanja tice
ja ne biram nek je deset metara ali vrijedi
gdje god ugledam hrpicu snijega ja gledam da je razvalim
ma ne mora da budu neki divlji tereni
sve prema mogucnostima nekad ima nekad nema
bitno je da se skija
ali kad ima to se pamti
![]()
![]()
![]()
za sve ljubitelje atomic skija
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.thesnaz.com/2007/03/17/igneous/
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)