Strana 10 od 16 PrvaPrva ... 89101112 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 91 do 100 od 158

Tema: Koju skiju kupiti?

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od milos79 Pogledati poruku
    Ne kazem da bi trebalo da ides na 184, ali moja dilema da sam na tvom mestu bi bila 168 ili 176 i to bi stvarno trebalo da probas jer je individualno, a 160cm ti je definitivno prekratko.
    Pozdrav za Milosa, ono o CHamnixu cu citati kasnije.....
    Ne znam kolko je Nidza visok, ali ako je 'normalne visine' ja bi se dvumio izmedju 176 i 184, ali po onome sto Nidza o sebi pise, vjerovatno je logican izbor 176 cm, ako ni zbog ceg drugog a onda zbog
    'psiholoskog efekta'.

Speed Only tataratira avatar
    Datum registracije
    23.01.2006
    Skije / Bord
    Čipovane
    Godina
    51

Podrazumevano

za ono kuda ih mi vozimo ne treba skija od 2 metra, cak ni meni koji imam dva metra i 90-95 kg a vozim 176 cm..ako sam sa GS9 i 180 cm vozio kroz cjelac bez nekih vecih problema onda sa ovom plutam ko plovak

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od tataratira Pogledati poruku
    ako sam sa GS9 i 180 cm vozio kroz cjelac bez nekih vecih problema onda sa ovom plutam ko plovak
    Eto. Ucinjenom poslu nema mane, a sa tvojih 200cm visine, da je jos dacka 184cm...bio bi ko Niki Lauda u cjelcu
    NO ti svakako uzivas i na 176 i to je najbitnije

PS
    Tataratira, daj ba impresije iz cjelca, jel te ko usliko na djelu?
    Izmenio/la Sapa; 03.04.2007 u 11:35.

Speed Only tataratira avatar
    Datum registracije
    23.01.2006
    Skije / Bord
    Čipovane
    Godina
    51

Podrazumevano

nije, ali meni ide prilicno dobro, mada nije to bas cjelac puder nego cjelac star par dana i to mokar..samo sam jedan dan jurio po cjelcu puderu
    nisam ja za sitno cik-cak, samo široko i speed only...pa malo cik-cak
    nije da ne me ide nego mi je dosadno...najviše volim da se zaletim cjelcom, zaronim u njega i iskočim...mada mi je tri puta spadao vez a nisam nijednom pao u voznji iako sam vozio kao test-pilot a pogotovo sto sam se namjenski napio da vidim kako me onda drzi skija ( neprevazidjeni test stabilnosti)

kako njega zanima 8ica morao bi uzeti bar malo duzu skiju
    ali meni je 12ka dovoljno tvrda na repovima da se mogu na njih nasloniti

"moja" staza je između uređenog djela i cjelca...tuda mogu da obiđem svakoga bez ugrožavanja stabilnosti a i njega, kao na GS9, a opet sam dovoljno brz

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od tataratira Pogledati poruku
    kako njega zanima 8ica morao bi uzeti bar malo duzu skiju
    ali meni je 12ka dovoljno tvrda na repovima da se mogu na njih nasloniti
    "moja" staza je između uređenog djela i cjelca...tuda mogu da obiđem svakoga bez ugrožavanja stabilnosti a i njega, kao na GS9, a opet sam dovoljno brz
    Tu se slazem skroz.
    A takve skije ko 12-ka bi trebale upravo tu da budu optimalne, dakle izmedju staze i ozbiljnog cjelca.
    PS
    Moram priznat da mi prija egu da ih opisujes upravo onako kako ih zamisljao: stabilne do perverzije, a dovoljno brze da ti se "digne" na taj speed. A kad staza stvarno postane anti-klimax, onda pici po neutabanom, razrovanom...!
    Izmenio/la Sapa; 03.04.2007 u 12:07.

fauler
    Guest

Podrazumevano

Generalno, nema smisla uzimati kratku allmountain skiju.
    I ja sam imao istu dilemu. Visok sam 170 cm i na kraju sam uzeo Magfire 12 (za 2008) u duzini od 168 cm.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

To je po meni perfektna duzina za tvoju visinu

fauler
    Guest

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    To je po meni perfektna duzina za tvoju visinu
    Nadam se da cu uskoro imati prilike da se uverim u ispravnost odluke

no fear nidza avatar
    Datum registracije
    10.01.2006
    Skije / Bord
    Head e-SL
    Godina
    48

Podrazumevano

Hvala svima na sugestijama, ali ipak sam uzeo 160cm. Pljunite me u oko ako treba, ali ja sam potpuno siguran da sam u pravu. Tih 8cm nije razlika nebo i zemlja - 176cm nije bio u opciji, jer sam imao ove dve skije na raspolaganju. Da sam mnogo bolje savladao karving - jesam, S1 mi je u tome mnogo pomogao, a i prazan Gvozdac do 11, pola 12, cele jedne nedelje kad sam bio na Kopu. Rasturio sam ga, narode, samo je mene čekala spremljena svako jutro u 9.15 ujutru.

Činjenica je da sam izgubio na offpist kraćom skijom, ali malčice sam dobio na kraćim zavojima, koje najviše volim. Prva karving skija mi je bila čista sredina po pitanju radijusa i skija koja puno oprašta, po pitanju tvrdoće. Pomogla mi je da se odlučim na ovaj korak - treba mi skija manjeg radijusa, malo veće tvrdoće i malo bolja za offpist.

Možda sam trebao da uzmem 168, ne znam ni sam, ali prevagnulo je moje skijanje na Vujinim S8, 160cm dužine. Iako 10cm kraća, ja sam tom skijom lakše skijao pravo nego sa 170cm S1. Prema tome, očekujem približne performanse.

Cilj ostvaren, moj deo priče je završen. Ako bude sreće, možda se vidimo za vikend na kopu. Prognoza je odvratna, iako je obećavala početkom nedelje. Držim palčeve da je spustim niz Pančić, tamo između žica sigurno ima u šteku lepog snega.

U prilogu fotka, čisto da vidite na šta će da liče iduće godine, za one koji nisu imali prilike. Prihvatili su moju neoficijalnu sugestiju da skinu natpis Magare i stave Magfire. :P

Žalim što nije bila 10tka, ali šta da se radi. Za ovu lovu bih morao da se 'besim za jaja da ih nisam kupio.

no fear nidza avatar
    Datum registracije
    10.01.2006
    Skije / Bord
    Head e-SL
    Godina
    48

Podrazumevano

Dopuna. Ova skija ima mnogo razlika u odnosu na podatke sa oficijalnog sajta:

123/73/104 su dimenzije (117/67/99, ako se dobro sećam je S1, prema tome ne vidim neku surovu razliku).

10cm je kraća, 5mm je šira celom dužinom, mrzi me da računam, ali kapiram da su tu negde.

R nije 11m, kako stoji na sajtu, nego 12.6m za 160cm, kako piše na skiji. U svakom slučaju izgledaju...

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •